„Vakar Biudžeto ir finansų komitete paskelbėme, kad vidiniuose ministerijos resursuose radome dar papildomų lėšų, 150 mln. eurų antrajam pagalbos paketui, ir labai rimtai svarstome galimybę labiau padėti savarankiškai dirbantiems tiems žmonėms: tie, kurie dirba pagal individualią veiklą, (...) ar pagal verslo liudijimus“, – teigė ketvirtadienį ministrė per Vyriausybės valandą Seime, kai klausimą apie pagalbos priemones verslui jai uždavė Socialdemokratų frakcijos narė Orinta Leiputė.

A. Armonaitė teigė suprantanti, kad Užimtumo tarnybos skiriama 257 eurų išmoka dėl pandemijos veiklą priverstiems sustabdyti savarankiškai dirbantiems asmenims yra nepakankama pagrindiniams poreikiams tenkinti, todėl antrasis pagalbos verslui priemonių paketas bus nukreiptas būtent šiems žmonėms.

„Gerai, kad yra gal ir ne tokia gausi, bet egzistuoja Užimtumo tarnybos išmoka. Suprantu, kad tiems žmonėms, kurie turi santaupų, tai yra papildomi pinigai, tačiau žmonėms, kurie gyvena nuo vieno uždarbio iki kito, tai yra tikrai nepakankama suma pagrindiniams poreikiams patenkinti. Tad mes pasistengsime paleisti pagalbos priemonę būtent jiems“, – sakė ministrė.

„Vertiname dar ir galimybę padėti turgavietėms, jos irgi galėtų būti antrame pagalbos verslui pakete, kuris, tikiuosi, startuos bent jau per mėnesio laikotarpį“, – pridūrė A. Armonaitė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)