Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos valdybos Jūros aplinkos apsaugos vyriausiasis specialistas Donatas Bagočius nušalintas nuo pareigų dėl galbūt padaryto šiurkštaus nusižengimo – gauta tarnybine informacija apie jūroje išsiliejusius teršalus jis esą pasidalijo su trečiaisiais asmenimis, o tai esą apribojo galimybes ateityje imtis teisinių veiksmų teršėjo atžvilgiu.

Kaip išsiaiškino „Lietuvos rytas“, tie tretieji asmenys – aplinkos ministras S. Gentvilas ir aplinkosaugininkui paskambinęs jo patarėjas Marijus Gailius.

Aplinkos apsaugos departamento direktorės Olgos Vėbrienės vyriausiasis patarėjas Karolis Vaitkevičius teigė, kad „pareigūnai negali teikti tarnybinių duomenų tretiesiems asmenims“. Jis pabrėžė, kad viena yra žinia apie įvykį, kurią svarbu žinoti visuomenei, ministrui ir visiems kitiems, o kas kita – tarnybinė informacija apie tyrimą, į kurį esą niekas negali kištis.

„Lietuvos ryto“ žiniomis, D. Bagočius jam paskambinusiam ministro patarėjui paaiškino, kad pilotai nustatė, jog į jūrą išsiliejusios naftos dėmė gali būti apie 400 tūkst. kvadratinių metrų, o taršos dydis gali siekti apie 480 litrų. Aplinkosaugininkas įspėjo, jog tai subjektyvus vertinimas, bet kitų duomenų tarnyba neturi – bendrovės „Orlen Lietuva“ atstovai tikslesnės informacijos apie išsiliejusius teršalus esą nepateikė.

Incidentas Būtingės terminale įvyko gruodžio 28-osios rytą. Tuomet pranešta, kad Lenkijos koncernui „Orlen Lietuva“ priklausančiame Būtingės terminale išsiliejo naftos produktai, dėmės ilgis siekė apie 4 kilometrus, plotis – apie 100 metrų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (378)