„Gal būtų verta grąžinti šitą priemonę atgal – fiksuotų kaštų paramos priemones. Aišku, tų išmokėtų pinigų sumos yra didelės“, – trečiadienį Seimo Biudžeto ir finansų komitete kalbėjo V. Janulevičius.

Pasak jo, daugelis konfederacijos įmonių prašo tokios paramos, nes ji jau suderinta su Europos Komisija.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė anksčiau sakė, kad nuomos mokesčio kompensacijos gali būti mokamos ir šiemet, tačiau įmonėms leidžiant pasirinkti, ką jos nori apmokėti – ar nuomą, ar darbuotojų išlaidas, ar komunalinius mokesčius. Tokiai papildomai priemonei galėtų būti skirta apie 30 mln. eurų.

Pernai įmonės pateikė 45,9 mln. eurų vertės paraiškų kompensuoti nekilnojamojo turto (NT) nuomos mokesčio už pirmąjį karantiną. „Invega“ skelbė, kad iki metų pabaigos visa suma bus išmokėta, nors iš viso šiai priemonei buvo skirta 40 mln. eurų.

Šiai lengvatai pradžioje planuota skirti 100 mln. eurų, tačiau vėliau suma buvo sumažinta. Nukentėjusioms įmonėms buvo kompensuojama iki 50 proc. nuomos nuo kovo vidurio iki rugsėjo, jeigu nuomotojas suteikia bent 30 proc. nuolaidą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)