Kaip teigiama, nors prekybos tinkle užtikrinami aukščiausi saugumo standartai, tačiau rizika, bendraujant su tūkstančiais klientų per dieną, vis tiek išlieka didelė. Teigiama, kad beveik 5000 žmonių „Iki“ parduotuvėse jau 10 mėnesių dirba priešakinėse linijose, kasdieną susidurdami su apsikrėtimo rizika.

„Visos pandemijos metu „Iki“ darbuotojai dirba itin sunkiai, jie yra padidintoje rizikos zonoje. Grėsmė jiems apsikrėsti yra visai šalia. Mūsų darbuotojai turi šeimas, artimuosius, kuriuos taip pat reikia saugoti. Todėl mūsų manymu, prekybos darbuotojai turi būti įtraukti į prioritetines grupes, kurios vakciną nuo Covid-19 gautų artimiausiu metu“, – sako Nijolė Kvietkauskaitė, prekybos tinklą „Iki“ valdančios bendrovės „Palink“ generalinė direktorė.

Austrijoje, pavyzdžiui, kurioje taip pat yra didelis Covid-19 susirgimų skaičius, prekybos darbuotojai yra įtraukti į antrą padidintos rizikos grupę, po medikų, gretutinių ligų turinčių asmenų. Prekybininkų vakcinaciją numatoma atlikti jau per 2021 m. vasario-balandžio mėnesius. Vokietijoje prekybos darbuotojai įtraukti į trečią padidintos rizikos grupę, kartu su švietimo darbuotojais.

„Raginame nepamiršti šios didelės profesinės grupės, kuri kiekvieną dieną kantriai dirba priešakinėse linijose“, – sako N. Kvietkauskaitė.

Kaip ir pavasario karantino metu, šiuo metu „Iki“ darbuotojams už pavojingas darbo sąlygas yra mokami papildomi priedai.

Siekiant maksimalaus darbuotojų ir pirkėjų saugumo, parduotuvėse kviečiama lankytis ne piko valandomis – darbo dienomis ir šeštadieniais nuo parduotuvės atidarymo iki 10 val., taip pat nuo 20 val. iki parduotuvės uždarymo. Sekmadieniais žmonių prekybos tinklo parduotuvėse nedaug visą darbo laiką. Pirkėjų patogumui kai kurios parduotuvės atidaromos 7.30 val., darbą baigia 22 arba 23 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)