Bitkoinu pirmadienį prekiauta po 31,051 JAV dolerio – 7,3 proc. pigiau nei prekybos sesijos metu sekmadienį.

Be to, vienu metu pirmadienį kriptovaliutos kursas nukrito iki 30 262 JAV dolerių ribos, arba maždaug 10 procentų. O sekmadienį kursas buvo trumpam pakilęs virš 34 000 JAV dolerių ribos.

Per pastaruosius metus bitkoino vertė patrigubėjo.

Bitkoino ir kitų kriptovaliutų paklausą palaiko didžiulės JAV Federalinio rezervo sistemos ir kitų centrinių bankų injekcijos, taip pat didėjantys lūkesčiai, kad koronaviruso pandemiją pavyks sukontroliuoti sukūrus vakcinas.

Šiomis sąlygomis investuotojai yra pasirengę investuoti į rizikingiausius aktyvus, įskaitant kriptovaliutas, atsižvelgiant į tai, kad patikimiausio turto, pavyzdžiui, vyriausybių obligacijų, pelningumas yra artimas nuliui.

Jei anksčiau staigius bitkoino vertės šuolius greitai keisdavo kurso kritimai, tai šiemet situacija pasikeitė.

Lapkričio 30 dieną bitkoinas sumušė 2017 metų rekordą ir toliau auga.

Ekspertai pažymi, kad šįkart bitkoino vertės kilimą skatina patikimesnių investuotojų investicijos nei anksčiau.

Remiantis tyrimų bendrovės „Chainalysis“ duomenimis, nuo rugsėjo stambūs nauji investuotojai iš viso įsigijo apytiksliai 500 000 bitkoinų, kurių bendra vertė buvo apie 11,5 mlrd. JAV dolerių.

Bitkoino vertė ilgainiui gali išaugti iki 400 000 JAV dolerių lygio, teigia investicijų ir konsultacijų bendrovės „Guggenheim Partners“ investicijų direktorius Scottas Minerdas (Skotas Mainerdas).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)