„Gruodžio pradžioje pagrindinėms grupės įmonėms pradėjus veikti „Novian“ pavadinimu, pranešėme apie siekį stiprinti pozicijas tarptautiniu mastu ir didinti vertę klientams siūlant kompleksines paslaugas.

Šis „Acenos“ prijungimas leidžia sutelkti daugiau programavimo paslaugų vienoje bendrovėje, tad sutrumpėja sprendimų teikimo laikas, o projektų valdymas tampa efektyvesnis“, – pranešime sako sakė „Novian“ direktorius Evaldas Rėkus.

Taip pat nurodoma, kad iki šiol „Acenos“ vadovo pareigas ėjęs Marius Leščinskas priėmė sprendimą po sujungimo palikti įmonę.

„Novian“ grupė programavimo srities įmones sutelkė per pastaruosius kelerius metus. „Novian Systems“ vidiniu sandoriu nuo 2007 metų veikusią „Aceną“ įsigijo iš „Novian Technologies“ (tuometės BAIP) 2020 metų vasarį. 2019 metais, vykdant „Novian“ grupės pertvarką, „Novian Systems“ iš „INVL Technology“ įsigijo Estijos bendrovę „Andmevara AS“.

„Novian“ grupe šiuo metu sudaro ir bendrovei „Novian“ priklauso 6 įmonės. Programavimo srityje veikia „Novian Systems“ Lietuvoje ir „Andmevara AS“ Estijoje, technologijų srityje – „Novian Technologies“ Lietuvoje, taip pat Estijos „Andmevara Services OU“ ir jos antrinė bendrovė Moldovoje „Andmevara SRL“.

Norvegijoje veikianti bendrovė „Zissor“ yra žiniasklaidos stebėjimo ir spausdintų ar skenuotų dokumentų turinio segmentavimo bei skaitmeninimo programinės įrangos tiekėja.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)