Paslaugų balanso perviršis (1,3 mlrd. eurų, arba 9,8 proc. BVP) per metus sumažėjo 1,5 proc.

Sparčiausiai trečiąjį ketvirtį, palyginti su praėjusių metų atitinkamu laikotarpiu, krito kelionių paslaugų eksportas (76,1 proc.) bei importas (76,7 proc.).

Didžiausią paslaugų eksporto ir importo dalį (atitinkamai 64,2 ir 57,1 proc.) sudarė transporto paslaugos. Trečiąjį ketvirtį didžiausias perviršis (706,7 mln. eurų) buvo kelių transporto paslaugų balanso, o didžiausias deficitas (23,9 mln. eurų) – jūrų transporto paslaugų balanso.

Paslaugų eksportas į ES valstybes sudarė 70,1 proc. viso paslaugų eksporto ir, palyginti su praėjusių metų atitinkamu ketvirčiu, sumažėjo 8,1 proc. Paslaugų importas iš ES valstybių sudarė 64,8 proc. paslaugų importo ir per metus sumažėjo 17,7 proc.

Pagrindinė Lietuvos paslaugų eksporto partnerė trečiąjį ketvirtį buvo Vokietija. Eksportas į šią šalį per metus sumažėjo 5,9 proc. Didžiausią paslaugų eksporto į Vokietiją dalį sudarė transporto (76,9 proc.) ir kitos verslo (6,4 proc.) paslaugos.

Pagrindinė paslaugų importo partnerė buvo Lenkija. Importas iš šios šalies per metus sumažėjo 17,8 proc. Didžiausią paslaugų importo iš Lenkijos dalį sudarė transporto ir kitos verslo paslaugos (atitinkamai 80,6 ir 8,6 proc.).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)