Delfi fotografas užfiksavo, kaip ketvirtadienį po pietų prie parduotuvių jau driekėsi gyventojų, norinčių apsipirkti eilės. Didžiausios eilės užfiksuotos prie „Maximos“ Mindaugo gatvėje.

Eilės prie parduotuvių ir fejerverkų parduotuvių driekėsi jau ir vakar.

Darbo laikas trumpesnis, dalis rytoj nedirbs

Prekybos tinklas „Maxima“ skelbia, kad Naujųjų metų išvakarėse, gruodžio 31 dieną, prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvės dirbs iki 21 val., o 2021 m. sausio 1-ąją duris atvers ir pirkėjų lauks nuo 12 val. ir dirbs iki įprasto uždarymo laiko. „Rimi“ Naujųjų išvakarėse praneša taip pat dirbsianti ir klientų lauksianti iki 21 val., o sausio 1-ąją duris atversianti nuo 10 val.

„Iki“ parduotuvės gruodžio 31 d. dirbs dar trumpiau, iki 20 val., o pirmąją 2021-ųjų dieną atsidarys 10 val., ir dirbs iki 22 val. Prekybos tinklas „Lidl“ praneša, kad Naujųjų metų išvakarėse parduotuvės dirbs iki 20.30 val., o sausio 1-ąją išvis nedirbs.

Pirmąją Naujųjų metų dieną neatsidarys ir „Norfa“ parduotuvės, Naujųjų išvakarėse dirbs iki 20 valandos.

Naujųjų metų išvakarėse, gruodžio 31-ąją, Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropoliuose“ esančios prekybos vietos darbą baigs anksčiau nei įprastai – 20 val., išskyrus iki 21 val. klientus aptarnausiančią „Maximą“. Sausio 1-ąją iš „Akropoliuose“ veikiančių prekybos vietų dirbs tik „Eurovaistinė“, „Maxima“ bei maistą išsinešimui teikiančios kavinės ir restoranai, kurie darbą pradės 12 val. ir dirbs iki 21 val. „Eurovaistinė“ Vilniuje ir Klaipėdoje dirbs iki 21 val., Šiauliuose – iki 19 val., „Maxima“ visuose trijuose prekybos centruose dirbs iki 22 val.

Prekybos centre „Ozas“ gruodžio 31 d. parduotuvės ir paslaugų teikimo vietos, kurių veikla leidžiama, dirbs 10–18 val., „Maxima“ – 8–21 val., o Sausio 1 d. bus nedarbo diena.

Prekybos centre „Mega“ esančios prekybos ir paslaugų vietos Naujųjų metų išvakarėse, gruodžio 31-ąją, darbą baigs anksčiau nei įprastai – dirbs nuo 10 iki 18 val. „Rimi“ klientus aptarnaus nuo 8 iki 21 val., o „Senukų“ prekių atsiėmimo punktas dirbs nuo 8 iki 18 val.

Sausio 1-ąją „Megoje“ dirbs tik „Rimi“ ir konditerijos gaminiais prekiaujanti „Alkava“. „Rimi“ darbo laikas – nuo 10 iki 20 val., „Alkavos“ – nuo 12 iki 18 val.

Policija pranešė apie sustiprintą kontrolę

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla pristatydamas Naujametinės nakties policijos darbą vieną pirmųjų iššūkių įvardijo paskutinės minutės žmonių apsipirkimus.

„Planuojant šį ilgąjį savaitgalį, kur mes matome iššūkius ir grėsmes, tai visų pirma judėjimas asmenų ir transporto priemonių pačioje savivaldybėje. Ir pirmiausias iššūkis, šios dienos diena, vakaras, iššūkis susijęs su prekybos centrų veikla ir asmenų bandymas išnaudoti tą paskutinę minutę įsigyti prekių, apsipirkti.

Noriu pasakyti, kad policija pasilieka sau teisę ir mes planuojame šį darbą, kad stebėsime šią situaciją. Lygiai taip pat, kaip iš ankstesnio laikotarpio tikrai surinkta pakankamai nemažai medžiagos, filmuotos medžiagos, sprendžiama dėl įvairių administracinių teisenų pradėjimų. Ši diena bus ne išimtis, tikrai policija koncentruos savo dėmesį ir į prekybos centrus“, – komentavo R. Požėla.

R. Požėla pridūrė, kad atsakomybė už pažeidimus gali grėsti prekybos centrų administracijoms.

„Visų pirma tai yra prekybos centrų administracijos funkcija ir atsakomybė, kaip objekte ar prie objekto laikomasi karantino reikalavimų. Mes vertinsime ir stebėsime situaciją ar tai nesukelia atsakomybės prekybos centrų administracijoms. Tam tikslui vaizdas fiksuojamas vaizdo stebėjimo sistemos, kameromis, medžiaga bus analizuojama ir yra. Turime pakankamai laiko, kad įvertinus surinktą medžiagą pradtėtume administracinę teiseną. Žiūrime, kaip viduje asmenys laikosi kaukių dėvėjimo nustatytų tvarkų, būriavimosi tvarkos. Pilna apimtimi žiūrime, kaip laikomasi karantino laikymosi“, – teigė R. Požėla.

Vilniaus apskrities policijos viršininkas Saulius Gagas pridūrė, kad jau nuo šiandien ryto stebima situacija prie prekybos centrų.

Administracinių nusižengimų kodeksas už karantino reikalavimų pažeidimus numato baudą nuo 500 iki 1,5 tūkst. eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1,5 tūkst. iki 6 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (422)