„URM kreipėsi į banką dėl ribojamųjų priemonių taikymo ir leidimo disponuoti lėšomis išskirtinai darbuotojų atlyginimams ir kitoms su darbo santykiais susijusioms reikmėms“, – rašoma ministerijos pranešime spaudai.

URM teigia mananti, kad lėšos taip pat gali būti naudojamos atlikti socialinių draudimų įmokų mokėjimus.

„Norime atkreipti dėmesį, kad lėšos gali būti panaudotos išskirtinai tik darbuotojų reikmėms. Tačiau, nesibaigiant represijoms Baltarusijoje, ieškosime ir ilgalaikių sprendimų dėl darbuotojų, dirbančių sankcionuojamose Baltarusijos įmonėse, esančiose Lietuvoje“, – pranešime spaudai teigė užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Paklaustas, ar „Swedbank“ ketina atsižvelgti į ministerijos prašymą, jo atstovas Saulius Abraškevičius BNS teigė, kad bankas negali komentuoti santykių su klientais detalių.

„Bankas, laikydamasis įstatymų, negali viešai komentuoti santykių su savo klientais detalių“, – sakė banko atstovas.

„Swedbank“ sanatorijos „Belorus“ sąskaitas įšaldė gruodžio 18 dieną. Bankas tokį sprendimą priėmė, kai ES įvedė sankcijas Baltarusijos prezidento administracijoje veikiančiai Vyriausiajai ūkio valdybai. Ši valdyba yra sanatorijos dalininkė.

Druskininkų meras Ričardas Malinauskas ir sanatorijos vadovai kritikavo tokį sprendimą. Pasak jų, dėl sankcijų įšaldymo pajamų gali netekti beveik 400 sanatorijos darbuotojų, dauguma kurių yra lietuviai. Jie kritikavo centrinę valdžią dėl nepakankamos paramos. R. Malinauskas sako, kad panaši Baltarusijos sanatorija veikia Jūrmaloje Latvijoje, bet jos sąskaitos nėra įšaldytos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)