Apie ketinimą gruodžio pabaigoje baigti daugiau nei 20 mln. eurų vertės sandorį „Bitė“ pranešė praėjusį mėnesį.

Paskutinį leidimą sandoriui įmonė gavo lapkričio pabaigoje, kai Konkurencijos taryba leidimą suteikė su tam tikromis sąlygomis, viena jų – kad bendrovė neperleis prieigos prie „Mezon“ 2,3 GHz ir 2,6 GHz dažnių bendrai „Bitės“ ir „Tele2“ įmonei „Centuria“.

„Mezon“ pardavimą „Bitei“ anksčiau skundė konkurentė „Telia Lietuva“, teigusi, kad taip „Bitė“ įgauna kadaise nekonkurencingai Telecentrui atiduotus radijo dažnius. Tačiau „Telia“ ieškinį teismas gruodį atmetė.

Savo ruožtu „Bitė“ tvirtino, kad konkurentai viso labo piktnaudžiauja teisiniu procesu ir siekia ginti dominavimą fiksuoto interneto rinkoje.

Įmonės vadovas Pranas Kusys rudenį BNS sakė, kad „Bitė“ traktuoja „Mezon“ kaip fiksuoto interneto rinkos žaidėją ir šiuo įsigijimu siekia konkuruoti su „Telia“. Anot P. Kuisio, į dabartinį „Mezon“ tinklą planuojama investuoti apie 20 mln. eurų.

Mobiliojo 4G ryšio interneto „Mezon“ paslaugą Telecentras teikia nuo 2009-ųjų, tačiau niekada šio verslo neatskyrė nuo pagrindinės Telecentro veiklos.

Registrų centrui pateiktose ataskaitose nurodoma, kad Telecentras pernai uždirbo 659 tūkst. eurų grynojo pelno ir gavo 20,719 mln. eurų pajamų.

Daugiau nei pusę pajamų (11,3 mln. eurų) Telecentras gavo iš „Mezon“ prekės ženklu vystomų paslaugų, tačiau ataskaitose nenurodoma, ar šis verslas veikia pelningai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)