Palyginti su lapkričiu, gyventojai šiek tiek geriau vertino namų ūkio finansinės ir šalies ekonominės padėties perspektyvas, tačiau didesniems pirkiniams ketino išleisti mažiau.

Gruodį 23 proc. gyventojų teigė, kad jų namų ūkio finansinė padėtis pagerėjo, tiek pat jų manė, kad ji pablogėjo (lapkritį – atitinkamai 22 ir 21 proc.).

Taip pat 23 proc. gyventojų nurodė, kad per artimiausius 12 mėn. tokiems pirkiniams, kaip baldai ar buitinė technika, ketina išleisti daugiau nei per praėjusius 12 mėn., 21 proc. – mažiau (lapkritį – atitinkamai 24 ir 22 proc.).

Statistikos departamento duomenimis, per metus gruodį vartotojų pasitikėjimo rodiklis sumažėjo 4 proc. punktais.

Palyginti su praėjusių metų gruodžiu, gyventojai blogiau vertino šalies ekonominės padėties perspektyvas ir didesniems pirkiniams per ateinančius 12 mėn. ketino išleisti mažiau.

19 proc. gyventojų teigė, kad per praėjusius 12 mėn. šalies ekonominė padėtis pagerėjo, 45 proc. – kad pablogėjo (lapkritį – atitinkamai 20 ir 41 proc.).

Vertindami esamą savo šeimos finansinę padėtį, kaip ir praėjusį mėnesį, 55 proc. gyventojų atsakė, kad jie daugiau ar mažiau sutaupo, 7 proc. – teigė, kad gyvena iš santaupų ar skolintų lėšų (lapkritį – 8 proc.).

Nors kiek sutaupyti per artimiausius 12 mėn. tikėjosi 52 proc. gyventojų, 13 proc. teigė, kad visiškai nesitiki nors kiek sutaupyti (lapkritį – atitinkamai 50 ir 15 proc.).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)