Pasak jo, sprendimas nutraukti ikiteisminį tyrimą priimtas gruodžio 23 dieną, tačiau kol kas jis nėra įsigaliojęs ir gali būti skundžiamas.

Kokiais motyvais remiantis nutrauktas tyrimas, Z. Leonavičius BNS nekomentavo. Prokuratūra anksčiau taip pat nepranešė, dėl kokių konkrečių veikų buvo padėtas tyrimas.

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vedėja Elena Martinonienė BNS informavo, kad ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas gavus vieno verslo subjekto pareiškimą.

„Tyrimas Kauno apygardos prokuratūros Trečiojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroro nutarimu nutrauktas, nustačius, kad nusikalstama veika nebuvo padaryta“, – nurodė E. Martinonienė.

Portalas 15min.lt anksčiau skelbė, kad verslininkas įtariamas dėl galimo sukčiavimo, svetimo turto iššvaistymo, turtinės žalos padarymo apgaule ir nusikalstamo bankroto.

Tai, kad V. Kučinsko atžvilgiu Lietuvoje atliekamas ikiteisminis tyrimas, paaiškėjo liepos pabaigoje, kai verslininkas Rusijos prašymu buvo sulaikytas Slovėnijoje. Lapkričio viduryje V. Kučinskas buvo sugrąžintas į Lietuvą ir išleistas į laisvę už 20 tūkst. eurų užstatą.

V. Kučinskas Rusijoje įtariamas sukčiavimu. Šios šalies bankas „Alfa Bank“ iš verslininko per teismus bando atgauti maždaug 20 mln. eurų skolą. Banko advokatas yra sakęs, kad verslininkas kaltinamas sąmoningai pateikęs bankui klaidinančią informaciją apie Kaliningrade veikusios jo valdomos trąšų gamybos įmonės „Arvi NPK“ finansinę situaciją.

„Alfa Bank“ advokatas, „Sorainen“ partneris Laurynas Lukošiūnas yra teigęs, kad bendra „Arvi“ grupės įsiskolinimų suma tarptautiniams kreditoriams gali siekti daugiau kaip 40 mln. eurų.

Pats V. Kučinskas tvirtina, kad yra nekaltas ir jo verslas puolamas nepagrįstai. Rusijoje jam reiškiamus kaltinimus verslininkas anksčiau vadino „Alfa Bank“ pasirinkta gąsdinimo taktika.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)