Klaipėdietė Vaida Zubrauskaitė Jutkonė savo siuntinį atsiimti bandė dvi dienas. Antradienį palaukus valandą, stotis buvo uždaryta, todėl trečiadienį jį į eilę stojo 9 val. ryto, ir laukė tris valandas. Savo istorija moteris pasidalijo feisbuke.

„Tokių eilių Lietuvoj net per blokadą prie mėsos nebuvo. Nuo 9 ryto toks vaizdas yra prie Klaipėdos autobusų stoties siuntų išdavimo skyriaus. Apie 60-80 o gal ir 100 žmonių. Laukiančių ir siunčiančių...Galima sakyt visa stotis apsupta gyva grandine. Na beveik, kaip „Lietuvos kelias“, – dalijosi V. Zubrauskaitė Jutkonė.

Spūstys Klaipėdos autobusų stotyje

Moteris „Delfi“ patvirtino, kad žmonės į eilė rikiavosi gana tvarkingai, laikėsi atstumų ir „per galvas nelipo“.

Kiti komentatoriai papildė, kad visose stotyse situacija panaši, tenka laukti.

„Bet malonu laukti, dovanėlė bus“, – juokavo socialinio tinklo naudotoja.

Stotyse darbuotojai perkrauti

Klaipėdos autobusų parko Eksploatacijos departamento direktorius Imantas Paliakas patikina, kad pasitelkta dvigubai daugiau darbuotojų nei įprasta, siuntos netelpa, jas tenka krauti ir koridoriuose, ir tokios situacijos nebuvo prieš ankstesnes šventes.

„Pirmuosius ženklus apie suaktyvėjusį siuntų srautą pamatėme sulig naujais apribojimais dėl judėjimo apribojimo tarp savivaldybių. Pradžioje tas srautas buvo toks su kuriuo dar galėjome susitvarkyti, tačiau dabar jis yra labai išaugęs“, – sako I. Paliakas.


Jis patikina, kad tokia pati situacija apskritai visose autobusų stotyse, ir šiuo metu galimybių kažką pakeisti nėra.

„Ir Vilniuje tas pats vyksta, visuose didžiuosiuose miestuose ta pati situacija. Mano žiniomis, siuntų skaičius beprotiškai išaugęs, žmonės paskutinėmis minutėmis supuolę. Tuo metu turime laikytis nurodymų, kiek patalpoje vienu metu gali būti žmonių, dėl to susidarė eilės“, – sako stotį administruojančios bendrovės atstovas.

Jis patikina, kad žmonių antplūdis susijęs būtent su karantino metu taikomais ribojimais.

„Žmonės pakankamai tvarkingai ir sąžiningai laikosi nurodymų. Dėl to ta eilė atrodo labai didelė, bet ir siuntų labai daug, šiandien ir vakar dieną buvo velniškai dideli kiekiai. Skaičiais net nebekankinau stoties vadovės, kad išsiaiškintume, statistiką suvesti vėliau suspėsime, dabar svarbiausia pasirūpinti žmonėmis. Personalo skaičių padidinome 100 proc., įsijungė kitas stoties personalas. Bet visi nori vienu metu.“, – dėstė I. Paliakas.

Spūstys Klaipėdos autobusų stotyje

Jis paaiškino, kad iš kitų tarnybų atitraukti žmonės šiuo metu padeda atrinkti rūšiuoti siuntas, jos netelpa.

„Rekomendacija vienintelė – kantrybės. Negaliu prognozuoti, kada šiandieną sumažės eilė, kol kas tikrai nesiimčiau prognozuoti. Ir vienintelis patarimas, kantrybės, laikytis saugaus atstumo ir suprasti, kad visiems vienu metu per pastarąsias dvi dienas prireikė išsiųsti visas siuntas. Stoties siuntų skyrius turi tam tikras galimybių ribas“, – sako I. Paliakas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)