„Maxima“

„Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė „Delfi“ teigė, kad gruodžio 24-ąją, Kūčių dieną, visos „Maxima“ parduotuvės dirbs trumpiau – iki 19 valandos.

Pirmąją Šv. Kalėdų dieną „Maxima“ parduotuvės nedirbs, o gruodžio 26-ąją, antrąją Šv. Kalėdų dieną, pirkėjams „Maximos“ parduotuvių durys bus atvertos nuo 9 valandos ir dirbs iki įprasto uždarymo laiko.

Naujųjų metų išvakarėse, gruodžio 31 dieną, prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvės dirbs iki 21 val. 2021 m. sausio 1-ąją „Maxima“ parduotuvės duris atvers ir pirkėjų lauks nuo 12 val. ir dirbs iki įprasto uždarymo laiko.

„Matome, kad žmonės šįmet Kalėdoms ruošiasi iš anksto ir jau lapkričio pabaigoje pradėjo pirkti tiek šventines namų papuošimo prekes, tiek šventiniams vaišėms skirtus maisto produktus, kurie gali būti užšaldyti ar ilgesnį laiką stovėti namų virtuvių lentynose. Tikimės, kad per karantiną žmonėms susiformavęs pirkinių planavimo įprotis leis šventėms pasiruošti saugiai, be streso ir skubėjimo“, – sakė E. Dapkienė.

„Rimi“

Kūčių dieną „Rimi“ prekybos centrai atsidarys įprastu laiku, priklausomai nuo parduotuvės, 7-9 val., ir dirbs trumpiau – iki 20 val. Kaip ir kiti prekybininkai, pirmą Kalėdų dieną „Rimi“ tinklo parduotuvės nedirbs.

Antrą Kalėdų dieną „Rimi“ prekybos centrai atsidarys vėliau nei įprastai – 9 val., ir dirbs trumpiau – iki 20 val. Valandą ilgiau, iki 23 valandos, didžiosios „Rimi“ parduotuvės dirbs ir gruodžio 28-30 dieną imtinai. Tarp prekybos tinklų tik „Rimi“ keičia darbo laiką šiuo metu, tačiau iki 23 valandos trunkantis darbo laikas nėra retas ir kitose parduotuvėse.

Naujųjų išvakarėse visos „Rimi“ parduotuvės dirbs iki 21 val., o sausio 1-ąją atsidarys nuo 10 valandos.

Parduotuvių darbo laikas

„Iki“

Prekybos tinklas „Iki“ per Kūčias darbo laiką trumpins iki 20 valandos, o duris atvers antrą Šv. Kalėdų dieną nuo 9 val., ir dirbs trumpiau, iki 21 val.

„Tikimės pirkėjų sąmoningumo ir raginame juos kiek įmanoma keisti apsipirkimo įpročius bei lankytis prekybos centruose lankytis ne piko metu. Tai turėtų padėti apsipirkti saugiau ir išvengti papildomų kontaktų.

Mažiausi pirkėjų srautai stebimi darbo dienomis ir šeštadieniais nuo parduotuvės atidarymo iki 10 val., taip pat nuo 20 val. iki parduotuvės uždarymo. Sekmadieniais žmonių prekybos tinklo parduotuvėse nedaug visą darbo laiką. Pirkėjų patogumui kai kurios parduotuvės atidaromos 7.30 val., darbą baigia 22 arba 23 val.“, – sakė prekybos tinklo komunikacijos vadovė Vaida Budrienė.

Gruodžio 31 d. „Iki“ parduotuvės dirbs iki 20 val., o pirmąją 2021-ųjų dieną atsidarys 10 val., ir dirbs iki 22 val.

„Lidl“

Prekybos tinklas „Lidl“ praneša jau ketvirtus metus iš eilės planuojantis nedirbti pirmąją šv. Kalėdų dieną ir sausio 1-ają.

Kitomis šventinio laikotarpio dienomis visos „Lidl“ parduotuvės taip pat dirbs trumpiau. Šv. Kūčių vakarą parduotuvės dirbs iki 18.30 val., o Naujųjų metų išvakarėse – iki 20.30 val.

Antrąją Šv. Kalėdų dieną visos „Lidl“ parduotuvės dirbs nuo 9 val. ryto iki 20 val. vakaro.

„Norfa“

Prekybos tinklas „Norfa“ Kūčių vakarą pranešė dirbsiantis iki 19 valandos.

Pirmąją šv. Kalėdų dieną parduotuvės taip pat nedirbs, o antrąją dieną duris atvers nuo 9 val. ryto. „Norfa“ Naujųjų išvakarėse dirbs iki 20 valandos, o sausio 1-ąją neatsidarys.

„Bendrovės vadovybė mano, kad yra dienų, kurios turėtų būti „neprekybinės“. Kai kurie apribojimai yra būtini, kad šventės neaplenktų ir prekybos sektoriaus darbuotojų.

Prekyba bus organizuojama taip pat, kaip ir visais šventiniais laikotarpiais, žinoma, atsižvelgiant ir vykdant karantino reikalavimus“, – aiškino „Norfos“ atstovas Darius Ryliškis.

Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropoliai“

Darbo laikas per šventes Kūčių dieną, gruodžio 24-ąją, „Akropoliuose“ veikiančios prekybos ir maitinimo įstaigos (tiekiančios maistą tik išsinešimui) dirbs iki 17 val., išskyrus iki 19 val. dirbsiančias „Maximą“ ir „Eurovaistinę“ (Šiaulių „Akropolyje“ esanti „Eurovaistinė“ dirbs iki 18 val.). Pirmąją Kalėdų dieną Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropoliai“ nedirbs.

Antrąją Kalėdų dieną, gruodžio 26-ąją, „Akropoliuose“ įsikūrusios „Maxima“ ir „Eurovaistinė“ atsidarys valanda vėliau nei įprastai – nuo 9 val. ryto. Kitos parduotuvės, kurių veikla nedraudžiama, restoranai ir kavinės, teikiantys maistą išsinešimui, kiti paslaugų tiekėjai dirbs pagal individualiai nustatomą darbo laiką.

„Maximos“ dirbs iki 22 val. Atskirų prekybos ar paslaugų vietų darbo laiką patariama tikslintis akropolis.lt, nes pašto, bankų skyriai gali pasirinkti kitas darbo valandas.

Naujųjų metų išvakarėse, gruodžio 31-ąją, Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropoliuose“ esančios prekybos vietos darbą baigs anksčiau nei įprastai – 20 val., išskyrus iki 21 val. klientus aptarnausiančią „Maximą“.

Sausio 1-ąją iš „Akropoliuose“ veikiančių prekybos vietų dirbs tik „Eurovaistinė“, „Maxima“ bei maistą išsinešimui teikiančios kavinės ir restoranai, kurie darbą pradės 12 val. ir dirbs iki 21 val. „Eurovaistinė“ Vilniuje ir Klaipėdoje dirbs iki 21 val., Šiauliuose – iki 19 val., „Maxima“ visuose trijuose prekybos centruose dirbs iki 22 val.

„Ozas“

Prekybos ir pramogų centre „Ozas“ šventiniu laikotarpiu taip pat planuojami darbo laiko pokyčiai.

Gruodžio 24 d. parduotuvės ir paslaugų teikimo vietos (kurių veikla leidžiama) dirbs 10–16 val., „Maxima“ – 8–19 val. Gruodžio 25 d. – nedarbo diena.

Gruodžio 26 d. parduotuvės ir paslaugų teikimo vietos (kurių veikla leidžiama) dirbs 10–20 val., „Maxima“ – 9–22 val. Gruodžio 31 d. parduotuvės ir paslaugų teikimo vietos (kurių veikla leidžiama) dirbs 10–18 val., „Maxima“ – 8–21 val. Sausio 1 d. – nedarbo diena.

Kaip buvo skelbiama anksčiau, „Oze“ ir toliau veikia maisto prekių parduotuvės „Maxima XXX“ (8–22 val.), „Vynoteka“ (pirmadienį–šeštadienį 10–20 val., sekmadienį 10–15 val.), „Skonis ir kvapas“ (10–20 val.).

Taip pat galima apsilankyti vaistinėse „Benu“ ir „Apotheka vaistinė“ – jos veiks 8–22 val. Ir toliau veikia parduotuvė „Kika“, optikos salonai – „Fielmann“, „Vision Express“, „Optikos pasaulis“ (10–20 val.). Paslaugas lankytojams teiks „Lietuvos paštas“ (10–21 val.), „Linos artelė/Paulini“ (10–20 val.), mobiliųjų telefonų taisymo centras MTTC (10–19 val. tik darbo dienomis).

„Mega“

Kūčių dieną, gruodžio 24-ąją, didžioji dalis prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ veikiančių kavinių ir restoranų, šiuo metu teikiančių tik maisto išsinešti paslaugą, dirbs nuo 10 iki 18 val. Įprastą savo darbo laiką trumpina ir „Senukai“ bei „Rimi“. „Senukų“ prekių atsiėmimo punktas dirbs nuo 8 iki 18 val., „Rimi“ – nuo 8 iki 20 val. Pirmąją Kalėdų dieną prekybos ir laisvalaikio centras „Mega“ ir jame įsikūrusios parduotuvės bei paslaugų teikimo vietos nedirbs.

Antrąją Kalėdų dieną, gruodžio 26-ąją, „Megoje“ įsikūrusi „Rimi“ dirbs nuo 9 iki 20 val., „Senukų“ prekių atsiėmimo punktas – nuo 9 iki 19 val. Didžioji dalis kavinių ir restoranų maistą išsinešti tieks nuo 10 iki 20 val.

Naujųjų metų išvakarėse, gruodžio 31-ąją, dauguma „Megoje“ esančių prekybos ir paslaugų vietų darbą baigs anksčiau nei įprastai – dirbs nuo 10 iki 18 val. „Rimi“ klientus aptarnaus nuo 8 iki 21 val., o „Senukų“ prekių atsiėmimo punktas dirbs nuo 8 iki 18 val.

Sausio 1-ąją „Megoje“ dirbs tik „Rimi“ ir konditerijos gaminiais prekiaujanti „Alkava“. „Rimi“ darbo laikas – nuo 10 iki 20 val., „Alkavos“ – nuo 12 iki 18 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (188)