Kaip rašoma Lietuvos banko pranešime, įprastinius pavedimus vykdantys klientai turėtų atkreipti dėmesį į tai, kad jie nebus vykdomi gruodžio 24-27 d., 2021 m. sausio 1-3 d.

Momentinius mokėjimus galima atlikti į bankus, kredito unijas ir elektroninių pinigų įstaigas, kurie yra pasirengę teikti šią paslaugą. Šventiniu laikotarpiu inicijuojant momentinį mokėjimą, būtina atkreipti dėmesį į banko, kredito unijos ar elektroninių pinigų įstaigos pateikiamą informaciją pildant pavedimo duomenis ir, prireikus, pažymėti, kad jis būtų vykdomas kaip momentinis. Jeigu nebus galimybės atlikti momentinį mokėjimą, klientams bus siūlomas įprastas SEPA mokėjimas, kuris gavėją kitame banke pasieks tik po švenčių.

Jau praėjusiais metais momentiniai mokėjimai daugiausia atspindėjo Lietuvos gyventojų poreikius ir sudarė galimybę atlikti juos iki 15 tūkst. Eur per vieną mokėjimo operaciją. Nuo šių metų liepos mėn. maksimali leistina vieno momentinio mokėjimo suma buvo padidinta iki 100 tūkst. Eur, tad jie tapo patrauklūs ir verslo subjektams.

Šiuo metu momentinių mokėjimų paslauga gali naudotis SEB banko, „Swedbank“, AB, AB Šiaulių banko, AS „Citadele banka“ Lietuvos filialo, Jungtinės centrinės kredito unijos, Rato kredito unijos ir elektroninių pinigų įstaigų įstaigų „Paysera LT“, „Revolut Payments“, „SumUp EU Payments“, „Trustcom financial“, „Transactive Systems“, „Argentum mobile“, „NIUM EU“, „Travel Union ir „Verse Payments Lithuania“ klientai.

Lietuvos bankas dar 2017 m. pabaigoje savo mokėjimo sistemoje CENTROlink sudarė galimybę teikti momentinius mokėjimus (leidžiančius pervesti pinigus savaitgaliais, švenčių dienomis, visą parą, septynias dienas per savaitę, ištisus metus per kelias sekundes), tačiau teikti šią paslaugą dar turėjo pasirengti Lietuvoje veikiantys mokėjimo paslaugų teikėjai.

Šventiniu laikotarpiu pavedimai tarp sąskaitų banko, kredito unijos ar elektroninių pinigų įstaigos viduje, atsiskaitymai kortelėmis fizinėse prekybos vietose ir internetu, mokėjimai už el. prekybos sandorius bus vykdomi kaip įprasta, gyventojai taip pat galės išsigryninti pinigų bankomatuose, naudotis internetine bankininkyste ir išmaniosiomis programėlėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)