„Palaikymo turbūt tikėtis nedaug galima dėl tam tikrų klaidingų sprendimų – tai mechaniškai padidintas deficitas ir ES RRF (Ekonomikos gaivinimo planas – BNS ) neįtraukimas į išlaidas. Dėl šių pagrindinių priežasčių tikrai palaikymo gali tikėtis nedaug“, – LRT radijui antradienį sakė V. Ąžuolas.

Tuo metu komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas neabejoja, kad biudžetas bus priimtas.

„Net neabejoju, kad biudžetas bus priimtas nes niekas nenorės gyventi su viena dvyliktąja ateinančiais metais ir tokiu neramiu Lietuvai metu“, – teigė M. Majauskas.

Vyriausybės pakoreguotame biudžeto projekte numatytas 7 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) valdžios sektoriaus deficitas, tuo metu buvusi Vyriausybė planavo ne daugiau kaip 5 proc. deficitą.

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį sakė, jog deficitas didesnis, nes buvusi Vyriausybė kai kuriuos dalykus „paslėpė“. Pasak V. Ąžuolo, tai klaidinga interpretacija.

„Mane stebina tas pasakymas – „paslėpė“. Niekas nieko nepaslėpė. Mes tikėjomės, kad konservatoriai pasitikės Ingridos Šimonytės Vyriausybe ir suteiks tokią pat galimybę, kaip mes pavasarį suteikėme „valstiečių“ Vyriausybei – pasiskolinti iki 6 milijardų COVID-19 valdymui“, – sakė V. Ąžuolas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)