„Jei pažiūrėtume į skaičius, kitais metais prezidento iniciatyva pensijos auga 9,6 proc. Jei tos papildomos dalies nebūtų, tai būtų apie 7 proc. Bet prezidento (inicijuota pensijų didėjimo – ELTA) dalis sukuria tikrai reikšmingą dalį mėnesinio pensijų didėjimo, tai yra 7 eurus. Proporcingai tai tikrai yra nemaža dalis, ir žingsnis po žingsnio tokiu būdu mes mažiname pajamų nelygybę“, – „Žinių radijui“ antradienį teigė prezidento patarėja.

I. Segalovičienė pažymėjo, kad Lietuva yra pajėgi išspręsti mažų pensijų šalyje problemą.

„Svarbu, kad prezidentas mano, jog spartesnis pensijų didinimas turėtų būti strateginis tikslas, nes valstybė gali susitelkti ir išspręsti (šią problemą – ELTA). Be to, Lietuvos valdžia, galima sakyti, sąlyginai yra skolinga pensininkams, prisimenant anos krizės laikus. Juolab, kad šitą klausimą tikrai esame pajėgūs išspręsti. Bet reikalingas labai aiškus strateginis, valingas ir nuoseklus ėjimas link šito tikslo“, – tikino ji.

Šalies vadovas Gitanas Nausėda kiek anksčiau pasirašė Socialinio draudimo pensijų įstatymą, kuris sudaro prielaidas 2021 metais indeksuoti pensijas ir taip užtikrinti jų didėjimą.

Kaip nurodoma Prezidentūros pranešime, įgyvendinus įstatymą, kitais metais pensijos augs 9,6 proc., o vidutinė mėnesio pensija didės 38 eurais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)