Jis pakeis iš pareigų atsistatydinusią, nuo 2018-ųjų liepos valdybai vadovavusią Iną Bikuvienę, pranešė VMU. Ji valdyboje atstovavo įmonės darbuotojams.

M. Šukevičius sakė sieksiantis, kad valdyba stiprėtų kaip vieta, kurioje priimami svarbiausi įmonės sprendimai.

„Sieksiu, kad valdyba stiprėtų kaip forumas, kur priimami svarbiausi įmonės sprendimai, diskutuojama ir užduodamas tonas svarbiausioms veiklos kryptims, būtiniems pokyčiams, vykdoma įmonės veiklos kontrolė bei atsakingai derinami įmonei pavesti ekonominės grąžos bei viešojo intereso gynimo klausimai“, – pranešime sakė M. Šukevičius.

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas pabrėžė, kad Seime netrukus bus svarstomi įstatymų pakeitimai, kuriais valstybės įmonių vadovai taps pavaldūs valdyboms, o ne tiesiogiai ministrams.

„Taip žengtume dar toliau depolitizuojant valstybinių įmonių valdymą. Valstybinių įmonių valdybos taipogi taptų atsakingos ir perimtų įmonių strategijų ruošimą iš ministerijos“, – pranešime sakė S. Gentvilas.

M. Šukevičius vadovauja investicijų valdymo bendrovei „Victory Funds“, yra įmonės „Detonas“ valdybos pirmininkas ir „Investicijų ir verslo garantijos“ stebėtojų tarybos narys.

Anot pranešimo, jis turi patirties valdant finansus bei rizikas, restruktūrizuojant įmones.

Dabartinė VMU valdyba kadenciją, kuri trunka keturis metus, pradėjo 2017-ųjų gruodžio 11 dieną.

Joje taip pat dirba nepriklausomi nariai – Marius Dvareckas, Gediminas Jasinevičius, Alditas Saulius, darbuotojų atstovė Asta Čepienė bei Aplinkos ministerijos deleguota Vilma Slavinskienė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)