Į miško žemę Baltijos šalyse „I Asset Management“ pradėjo investuoti 2019 metų pradžioje įsteigusi investicinį fondą „Baltic Green Fund“, teigiama bendrame „Citadele“ ir „I Asset Management“ pranešime.

„Miškai yra perspektyvus žaliosios ekonomikos sektorius, jo vaidmuo kovojant su klimato kaita – labai svarbus. Matydami, kad verslas pradeda aktyviau domėtis tvaria miškininkyste, esame pasirengę pasiūlyti reikiamus finansavimo sprendimus ir prisidėti prie investicinių projektų įgyvendinimo“, – pranešime sakė „Citadele“ banko valdybos narys, Verslo bankininkystės tarnybos vadovas Baltijos šalims Vaidas Žagūnis.

Pasak „I Asset Management“ valdybos nario ir „Baltic Green Fund“ investicijų direktoriaus Simono Jurgionio, įsigijimas Lietuvoje įtvirtins fondo pozicijas tvarios miškininkystės rinkoje Baltijos šalyse.

„Tai pavyko pasiekti sklandžiai ir greitai bendradarbiaujant su fondo finansiniu partneriu „Citadele“ banku, kuris finansuoja ne tik miško žemės įsigijimą Lietuvoje, bet ir planuojamą fondo plėtrą Latvijoje. Padėjome tvirtus pagrindus antrajam fondo plėtros etapui, kurį ketiname įgyvendinti per 2021-uosius“, – teigė S. Jurgionis.

Miško žemę Lietuvoje (1,5 tūkst. ha) pardavusi įmonių grupė „Icor“ dalį gautų lėšų įnešė į „Baltic Green Fund“ ir tapo investuotoja į fondą.

„Šis žingsnis atspindi įmonės finansinę strategiją diversifikuoti aktyvus. Esame atviri investicijoms ne tik į miškininkystės sektorių, bet ir į kitus perspektyvius produktus ir veiklas“, – sakė „Icor“ generalinis direktorius Artūras Gudelis.

„Baltic Green Fund“ dydis šiuo metu viršija 10 mln. eurų, siekiamas dydis – 30 mln. eurų. Fondo veiklos trukmė planuojama 8 metams su galimybe pratęsti dar dvejiems.

Iš viso turto valdymo įmonė „I Asset Management“ valdo 7 investicinius fondus, kurie investuoja JAV akcijų rinkoje ir alternatyviose turto klasėse kaip viešbučiai, privatūs studentų namai, miškai, privati skola.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)