„Virtualūs renginiai, maža dalis vyksta, bet reikėtų iškart pasakyti, kad tai jokios problemos iš principo nesprendžia. Renginys yra gyvas susitikimas. Žmonės susitinka, eina į koncertus, yra korporatyviniai renginiai, kur darbuotojai susitinka“, – „Žinių radijui“ pirmadienį sakė V. Petreikis.

„Virtualūs renginiai yra labai mažas segmentas, visiškai naujas, natūraliai atsiradęs pandemijos metu. Tai galbūt geriau sprendžia komandos mokymo, komandos formavimo renginius, kurie yra įmonėms. Kita vertus, tai yra techniškai ne mažiau reikalaujantys renginiai ir jų kaštai nėra mažesni, o užsakovai šiuo laikotarpiu yra linkę ir mokėti mažiau, ir mato mažesnę pridėtinę vertę“, – pridūrė asociacijos valdybos pirmininkas.

Pasak V. Petreikio, norint didesnį renginį padaryti kokybiškai, tam reikia gana nemažai papildomos įrangos, elementų, kurių įprastame renginyje nereikia arba jie nėra tokie svarbūs.

„Jeigu kalbėtume apie koncertus ir teatrą, tai labai sudėtinga ir, kalbant apie Lietuvą, praktiškai nėra galimybės atpirkti renginių kaštų. Nematome tokių dalykų kaip didelių atlikėjų virtualūs koncertai, kuriuos kas nors pirktų. Tiesiog to nėra, nes rinka yra per maža“, – nurodė V. Petreikis.

Vyriausybė karantino režimą Lietuvoje yra pratęsusi iki sausio 31 dienos.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)