Pranešime nurodoma, kad įmonių grupės pardavimai visiškai atsigavo, o pajamos sparčiai augo iki 64,9 mln. eurų ir padidėjo 16,3 proc.

„Pavyko sėkmingai atlaikyti Covid-19 pandemijos mestą iššūkį ir tai atspindi šių metų trečiojo ketvirčio rezultatai. Mes sklandžiai perėjome į tai, kas dabar vadinama „nauja norma“, sukurdami efektyvesnę, produktyvesnę ir taupesnę organizacinę struktūrą. Istoriškai didžiausias EBITDA, kuriam didžiausią indėlį padarė trečiasis ketvirtis, įrodo, kad grupės orientacija į finansinių technologijų sektorių yra teisinga ir tvari ilgalaikėje perspektyvoje“, – sako Modestas Sudnius, „Mogo Finance“ generalinis direktorius.

Pasak įmonių grupės vadovo, „Mogo Finance“ taip pat optimizavo savo portfelį – išlaikius automobilių lizingą kaip pagrindinę bendrovės veiklą, šiemet atlikti strateginiai trijų išsivysčiusių FinTech sektoriaus įmonių įsigijimai.

Besivystančiose šalyse, kuriose veikia grupės įmonės, daugiau nei dvigubai padidėjo pajamas generuojančių paskolų dalis, teikiant su verslu susijusias paskolas savarankiškai dirbantiems klientams.

„Portfelio diversifikavimas leidžia mums išplėsti verslo operacijas, sutelkiant dėmesį į didesnio pelningumo rinkas, turinčias didžiausią pelningo augimo potencialą“, – pabrėžia M. Sudnius.

2012 m. įkurta „Mogo Finance“, kurios būstinė yra Rygoje, Latvijoje, savo veiklą keturiolikoje valstybių įvairiuose pasaulio regionuose – Baltijos šalyse Vidurio, Rytų ir Pietryčių Europos valstybėse, Artimuosiuose Rytuose, Kaukaze ir Centrinėje Azijoje bei Rytų Afrikoje.

„Mogo Finance“ grupės įmonės, veikiančios Baltijos šalyse per 2020 m. devynių mėnesių laikotarpį pasiekė 9 mln. EUR konsoliduoto grynojo pelno.

„Mogo Finance“ Latvijos filialas AS „mogo“ 2014 metais užbaigė pirmąją obligacijų emisiją „NASDAQ“ Baltijos reguliuojamoje rinkoje ir taip pritraukė 20 mln. eurų viešųjų investicijų. Siekiant paįvairinti tvaraus finansavimo pobūdį, Latvijos įmonė AS „mogo“ 2017 m. užregistravo antrąją 10 mln. eurų vertės obligacijų emisiją Baltijos „NASDAQ First North“ alternatyvioje rinkoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)