Numatoma, kad Rezervinio fondo įplaukos kitąmet sieks 62,647 mln. eurų, tuo metu jo valdymui bus išleista 1,941 mln. eurų, nurodoma fondo sąmatoje, kuri pateikta kartu su 2021 metų valstybės biudžeto projektu.

Į fondą pervesta valstybės gautų dividendų suma kitąmet turėtų siekti 36,949 mln. eurų, 14,064 mln. eurų planuojama gauti iš valstybinės žemės sklypų pardavimo. Iš viešo aukciono būdų parduoto valstybės turto į fondą ketinama pervesti 6,684 mln. eurų, iš privatizuotų valstybei priklausančių akcijų paketų – 3,45 mln. eurų.

Dar 1,5 mln. eurų fondui turėtų būti skirta už valstybės įmonės Ignalinos atominė elektrinė parduotą turtą.

Rezervinio fondo įplaukų dalis, kaupiama radioaktyviųjų atliekų giluminiam atliekynui įrengti, kitąmet turėtų sudaryti 3 mln. eurų.

Fondo sąmatoje nurodoma, kad kitąmet 400 mln. eurų jo lėšų galės būti naudojami su valstybės skola susijusiems įsipareigojimas vykdyti, tačiau panaudotos lėšos turės būti grąžintos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)