Naujų ribojimų įsigaliojimo išvakarėse, pirmadienį ir antradienį, prekybos centrus užgulė pirkėjų minios.

Tuo tarpu Delfi fotografams pasidairius po prekybos centrų aikšteles ketvirtadienį, vaizdai buvo pasikeitę neatpažįstamai. Daugumos prekybos centrų aikštelės - tuščios.

Kviečiame pasižvalgyti į galeriją, kurioje užfiksuoti vaizdai prieš ir po draudimų įsigaliojimo.

Pirmadienį ir antradienį, paskutinėmis dienomis prieš draudimų įsigaliojimą, prie didžiųjų prekybos centrų sostinėje buvo susidariusios spūstys. Delfi fotografai užfiksavo, kaip tuo metu atrodė prekybos centrų automobilių stovėjimo aikštelės.

Nuo trečiadienio įsigaliojo šie reikalavimai: draudžiama parduotuvių, įskaitant parduotuves prekybos ir (arba) pramogų centruose turgaviečių ir kitų viešų prekybos vietų veikla.

Šis draudimas netaikomas: parduotuvėms (įskaitant parduotuves prekybos ir (arba) pramogų centruose), kurių pagrindinė veikla yra maisto veterinarijos, vaistinių, optikos prekių ir ortopedijos techninių priemonių pardavimas; maisto prekybai turgavietėse ir kitose viešose prekybos vietose; internetinei prekybai ir kai prekės pristatomos fiziniams ir juridiniams asmenims ar atsiimamos atsiėmimo punktuose. Bus leidžiama lauko prekyba eglutėmis. Taip pat patikslinta dėl tenkančio ploto pirkėjui.

„Parduotuvėse, įskaitant parduotuves prekybos ir (arba) pramogų centruose, turgavietėse ir kitose viešose prekybos vietose, kurių veikla nedraudžiama turi būti užtikrinamas 15 kv. m. prekybos plotas vienam lankytojui arba vienu metu aptarnaujamas ne daugiau kaip vienas asmuo ir užtikrinamos kitos valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytos asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi, būtinos visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygos“, – rašoma nutarime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)