EIB grupė, kurią sudaro Europos investicijų bankas (EIB) ir Europos investicijų fondas (EIF), suteikė bankui „Luminor“ garantiją, kad jis galėtų teikti paramą visose trijose Baltijos šalyse įsteigtoms bendrovėms, teigiama bendrame pranešime.

Sandoris tarp banko „Luminor“ ir EIB grupės (gavusios paramą pagal programą Investicijų planas Europai) yra pirmas toks Baltijos šalyse.

„Pagrindinis šio sandorio tikslas – didinti MVĮ ir vidutinės kapitalizacijos įmonių galimybes gauti finansavimą per pandemiją. Prisiimdami dalį pagal riziką įvertinto banko „Luminor“ turto, didiname jo galimybes skolinti didesniam skaičiui įmonių Baltijos šalyse“, – pranešime teigia EIF vykdomasis direktorius Alainas Godardas.

Šis sintetinio pakeitimo vertybiniais popieriais sandoris su „Luminor“ yra viena iš kovą paskelbtų EIB grupės atsako į COVID-19 priemonių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)