„Telia Lietuva“ trečiadienį pranešė, kad Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) prašo nustatyti, ar Telecentrui be konkurencijos anksčiau suteikti radijo dažniai su „Mezon“ paslauga yra teisėtai perleidžiami juos perkančiai bendrovei „Bitė Lietuva“.

„Dažniai nėra parduodami, kaip tikina „Telia“. Dažniai yra perleidžiami, kaip gyvo, veikiančio verslo dalis, kartu su tinklo įranga, klientais, darbuotojais ir t.t.“, – teigia Telecentras.

Pasak įmonės, tiek Lietuvos, tiek ir ES teisė skelbia, kad dažnių turėtojas turi teisę perleisti dažnius kitiems subjektams, nes tai gali būti veiksminga priemonė efektyvesniam dažnių naudojimui.

„Telia“ teiginys, esą dažniai Telecentrui kadaise buvę suteikti „išskirtinėmis sąlygomis“ neturi jokio pagrindo (...) 2,3 GHz ir 2,5 GHz dažnių ruožus Telecentras gavo, nes vienintelis planavo juos naudoti ir panaudojo pagal paskirtį. Pridursime, kad pati „Telia“ truputį anksčiau ta pačia tvarka gavo 2,1 GHz ir 2,5 GHz dažnių ruožus“, – sakoma Telecentro komentare.

Savo ruožtu „Telia“ įsitikinimu, valstybei priklausantis turtas – radijo dažniai – turi būti parduodami skaidriai ir užtikrinant sąžiningą konkurenciją. Jos teigimu, „Telia“ niekada nesiekė sustabdyti „Mezon“ pardavimo bendrovei „Bitė Lietuva“ ir toliau laikosi nuomonės, kad valstybė neturėtų dalyvauti komercinėje veikloje.

„Bitės Lietuvos“ generalinis direktorius Pranas Kuisys tokius „Telia“ atstovų veiksmus pavadino nesuprantamais ir neetiškais. Anot jo, teikdama šiuos skundus „Telia“ piktnaudžiauja teise ir nesąžiningai trukdo „Mezon“ verslo pardavimo sandoriui.

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) praėjusią savaitę atsisakė priimti „Telia Lietuvos“ ieškinį, kuriuo bendrovė prašė panaikinti Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) sprendimus, kuriais „Bitei“, iš Telecentro perkančiai „Mezon“ verslą, perleidžiami „Mezon“ dažniai.

VAAT teigimu, „Mezon“ dažnių pardavimas „Telia Lietuvai“ nesukelia teisinių pasekmių bei nenustato teisių ar pareigų, todėl bendrovė neturi ir teisės reikšti kokių nors pretenzijų. Šį teismo sprendimą „Telia“ ir apskundė LVAT.

Apie pasiektą susitarimą dėl „Mezon“ pardavimo „Bitei“ paskelbta gegužę. Lapkričio pabaigoje bendrovė gavo paskutinį – Konkurencijos tarybos leidimą. Ji daugiau nei 20 mln. eurų vertės sandoriui pritarė su tam tikrais įsipareigojimais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)