„Internetinė prekyba, kai prekės pristatomos į namus ar atiduodamos atsiėmimo punktuose, nėra apribota. Tai yra Vyriausybės nutarimo nuostata. Tai reiškia, kad atsiėmimo punktai gali būti labai paprasti – jie gali būti šalia bet kurios parduotuvės, nesvarbu, ar ji didelė, ar maža. Svarbiausia yra užtikrinti BEKONTAKTĮ prekių atsiėmimą. Žmonės gali užsisakyti prekes ir internetu, ir telefonu, ir per socialinius tinklus“, – aiškina A. Armonaitė.

Jos teigimu, ketvirtadienį prekybininkų atstovai dar kviečiami pasitarti, kaip užtikrinti tinkamą karantino apribojimų vykdymą.

„Tiek išklausysime smulkiuosius, tiek pasitarsime su didžiaisiais, kad šie netaptų masinio susibūrimo vietomis. Suprantama, kad apribojus prekybą žmonėms kyla pagunda kalėdinių dovanų ar nebūtinų pirkinių ieškoti didžiosiose maisto prekių parduotuvėse. Lygiai taip pat prekybos tinklai, kurie prekiauja ne maisto prekėmis, bet turi ir maisto skyrius, turėtų laikytis Vyriausybės nutarimo – gali veikti tik maisto skyriai.

Labai norime pakviesti prekybininkus prisidėti užtikrinant mažesnį žmonių mobilumą ir mažesnius kontaktus, kad nereikėtų dar labiau griežtinti karantino. Tačiau taip pat neturime tikslo suparalyžiuoti šalies ekonomikos, dėl to visa ne maisto prekyba internetu, telefonu ar kitomis nuotolinėmis bekontaktėmis priemonėmis šalyje yra LEIDŽIAMA“, – teigia Ekonomikos ir inovacijų ministrė.

Vyriausybės sprendimu nuo trečiadienio uždarytos visos parduotuvės, kurios neteikia maisto, veterinarijos, vaistinių, optikos prekių ir ortopedijos techninių priemonių. Parduotuvėse, įskaitant parduotuves prekybos arba pramogų centruose, turgavietėse ir kitose viešose prekybos vietose, kurių veikla nedraudžiama, turi būti užtikrinamas 15 kvadratinių metrų prekybos plotas vienam lankytojui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (506)