„Tai (darbo paieškos išmoka – ELTA) yra vienas iš instrumentų, kuris užtikrina pagalbą asmenims, kurie yra netekę darbo. Ir svarbu, kad žvelgiant į kitus metus, visos tos išlaidos, kurios yra tiesiogiai susijusios su COVID-19 pandemija, turėtų tam tikro laikinumo sąlygą. Kitais metais 7 proc. biudžeto deficitas yra pateisinamas, tačiau, žvelgiant į dar kitus metus ar dar keletą metų į priekį, labai svarbu tų vienkartinių išlaidų, kurios yra susietos su COVID-19, vėliau atsisakyti ir grįžti prie labiau subalansuotų finansų“, – trečiadienį teigė jis.

S. Krėpšta pabrėžė, jog svarbu šalyje palaikyti vartojimą tam, kad nenukentėtų ekonomika.

„Tad COVID-19 kontekste, kai tikrai matome dėl koronaviruso valdžios sprendimais uždaromus verslus, svarbu taikyti priemones, kurios užtikrintų žmonių pajamas ir jų galimybes, užtikrintų tam tikrą vartojimo lygį, taip pat, kad dėl mažėjančio vartojimo nenukentėtų ekonomika“, – sakė jis.

Vyriausybė trečiadienį apsisprendė pratęsti darbo paieškos išmokos mokėjimą, nustatydama, kad darbo paieškos išmoka nutraukiama, kai po paskelbtos ekstremaliosios situacijos ar karantino atšaukimo arba bent vieno iš jų paskelbimo termino suėjimo praėjo vienas mėnuo.

Taip pat atsisakyta nuostatos, kad darbo paieškos išmoka gali būti skiriama asmenims, turintiems teisę gauti nedarbo socialinio draudimo išmoką.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)