Išplatintame pranešime spaudai nurodoma, kad prekybos tinklas „Senukai“, vadovaudamasis Vyriausybės nutarimu dėl verslo reguliavimo karantino laikotarpiu, sudaro gyventojams galimybę savo parduotuvėse esančiuose „Food Core“ skyriuose saugiai įsigyti būtiniausių maisto produktų. Šią veiklą tinklas pradėjo dar pirmojo karantino metu pavasarį.

Pasak „Kesko Senukai“ atstovės Elonos Uckutės, siūlomas platesnis gyventojams maisto prekybos vietų pasirinkimas padeda spręsti pandemijos iššūkius – sumažinti kontaktų riziką ir valdyti srautus šalies mastu.

Vyriausybės nutarimu, karantino laikotarpiu leidžiama veikti parduotuvėms, kurių pagrindinė veikla yra prekyba maisto produktais.

„Griežtai vadovaujamės naujuoju Vyriausybės sprendimu. Dar pirmojo karantino metu supratome, kad žmonėms svarbu turėti alternatyvių prekybos vietų, kuriose jie galėtų įsigyti maisto produktus. Atsižvelgdami į tai, prekybos centruose „Senukai“ esame atidarę „Food Core“ maisto prekių parduotuves, kuriose saugiai prekiaujame kasdienio vartojimo maisto produktais. Ir tai šiuo metu yra pagrindinė mūsų veikla“, – sako E. Uckutė.

Maisto produktų šiuo metu galima įsigyti 17-oje „Senukų“ parduotuvių: trys iš jų įsikūrusios Vilniuje, keturios Kaune, dvi Klaipėdoje, po vieną Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje, Ukmergėje, Mažeikiuose, Telšiuose, Druskininkuose ir Utenoje.

Informuojama, kad vykdant Vyriausybės sprendimą ir apribojus fizinių prekybos centrų veiklą, nuo trečiadienio „Senukų“ pirkėjai tiek kalėdines dovanas, tiek statybines medžiagas, remonto, buities bei laisvalaikio prekes raginami užsisakyti internetu, telefonu bei elektroniniu paštu. Meistrai, naujakuriai bei statybų profesionalai prekes gali įsigyti telefonu ir el. paštu – juos aptarnauja „Senukų“ didmeninės prekybos skyriai.

Šimonytė diskutuos su prekybininkais

Po Vyriausybės posėdžio konferencijoje premjerės Ingridos Šimonytės buvo paklausta, kaip ji vertina tai, kad Vyriausybė uždraudė ūkio prekių parduotuvių veiklą, bet „Senukai“ ir „Depo“ toliau dirba atidarę maisto prekių skyrius, o smulkieji prekybininkai dirbti negali.

„Ačiū už informaciją, ja pasinaudosime. Šiandien pat ketinu diskutuoti su prekybos asociacijų vadovais, jei matysime, kad kažkas situacija bando piktnaudžiauti, ilgai Vyriausybės sprendimai neužtruks“, – teigė I. Šimonytė.

Pasak I. Šimonytės, nutarimas gali būti keičiamas, jei bus nustatyta bandymų įstatymą apeiti.

„Maisto prekių prekyba ar smulkių, ar stambių verslininkų, ji visa neribojama. Smulkūs prekiaujantys maistu ir toliau gali prekiauti. Problema galbūt dėl tų smulkiųjų verslininkų, kurie prekiauja ne maistu. Jei kažkas iš tų didelių prekybininkų bando apeiti apribojimus atsidarę čipsų skyrių, akivaizdu, kad nėra tai, kas buvo nutarimo tikslas. Jei toks elgesys tikrai yra, kalbėsimės su prekybos įmonių asociacija, kad ši praktika būtų nedelsiant nutraukta, o jei nebus nutraukta bus pakeistas nutarimas“, – komentavo I. Šimonytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)