Kadangi pašto skyriuose galima ne tik išsiųsti ar atsiimti siuntas, bet ir atsiskaityti už komunalines paslaugas, Lietuvos paštas ragina klientus neskubėti ir nebūtinas finansines operacijas atidėti vėlesniam laikui – po Kalėdų.

„Per šias Kalėdas per pašto skyrius bei LP EXPRESS terminalus jau buvo persiųstas rekordinis kiekis siuntų. Natūralu, kad šiais metais, kai artimuosius sveikinsime nuotoliniu būdu, dovanos keliauja siuntose, o norinčių jas atsiimti prieš Kalėdas daugėja kiekvieną dieną.

Dėl papildomų saugumo taisyklių ir augančių rekordinių siuntų srautų, susidaro didesnės eilės prie paštų, galimi siuntų vėlavimai. Nuo gruodžio vidurio pašto skyriuose galima atsiskaityti ir už lapkričio mėnesio komunalines paslaugas, tačiau atsižvelgiant į srautus, klientų prašome atidėti nebūtinus vizitus į pašto skyrius ir mokesčius sumokėti tarpušvenčiu – kai klientų srautas bus mažesnis“, – sako Lietuvos pašto Tinklo padalinio vadovas Jonas Sadauskas.

Sugriežtinus karantiną, paslaugos pašto skyriuose teikiamos įprastai, tačiau vienu metu galima aptarnauti mažiau klientų, likusių maloniai prašoma palaukti už durų. Kiekviename pašto skyriuje ant durų yra iškabinti informaciniai plakatai, kuriuose parašyta, kiek vienu metu patalpoje gali būti klientų.

Lietuvos paštas primena, jog už finansines paslaugas galima atsiskaityti ne tik pašto skyriuose, bet ir PayPost kioskuose. Į PayPost paslaugų teikimo vietas gyventojai yra įleidžiami po vieną, o laukiančių eilėje prašome laikytis atstumo bei dėvėti nosį ir burną dengiančias kaukes.

Siekiant išvengti dėl riboto aptarnaujamų žmonių skaičiaus susidarančių eilių, rekomenduojama naudotis Lietuvos pašto savitarna – čia suformuotą siuntą, ją tinkamai supakavus, beliks atnešti į pašto skyrių ir palikti tam skirtoje savitarnos zonoje. Klientai, suformavę siuntą internete, į pašto skyrių įleidžiami be eilės. Į LP EXPRESS terminalą netilpusios siuntos su lipduku taip pat galės būti paliekamos pašto skyriuje nelaukiant eilėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)