Laisvės partijos pirmininkė sako, kad šalis yra „labai blogoje situacijoje sveikatos prasme“ ir dabar norima susigrąžinti pandemijos kontrolę.

„Aš labai nenorėčiau, kad mes eitume į gilesnių ribojimų pusę, norėtųsi, kad greičiau laisvintume, greičiau tie žmonės, kurie nerimauja, kad jie nuo šiandien negali veikti, kad jie pradėtų veikti – norėtųsi į kitą pusę, bet jeigu mūsų kreivės nemažės, jeigu toliau ligoninės bus taip apkrautos, kad pacientų, nesergančiu kovidu, gyvybei ir sveikatai yra iškilusi grėsmė, tai turėsime toliau imtis griežtų priemonių“, – Žinių radijui sakė A. Armonaitė.

Kalbėdama apie paramą verslui A. Armonaitė teigė, kad pagalbos paketą sudaro trys dalys.

„Tai pirma, aišku, mokesčių atidėjimai, VMI, kas ir veikė anksčiau, antra yra Ekonomikos ir inovacijų ministerijos priemonės, kurias mes norime kuo greičiau paleisti (...), tai dabar verslas gali tikėtis iš pat pradžių bent 150 mln. eurų subsidijoms, 30 mln. eurų paskoloms ir galbūt padidinsime šitą portfelį, dar turime lėšų kitoms priemonėms ir norime jas nukreipti ypač karantino paveiktiems verslams“, – vardijo A. Armonaitė.

„Trečias paketas yra būtent prastovos Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje, čia iš tiesų visai greitai paaiškės, kokio dydžio tos prastovos bus“, – pridūrė ji.

A. Armonaitė pirmadienį sakė, kad subsidijoms 30 proc. apyvartos netekusioms įmonėms bei lengvatinėms paskoloms numatyta bent 230 mln. eurų. Be to, svarstoma dėl atskirų priemonių labiausiai nukentėjusiems verslams – turizmo bei maitinimo įmonėms, taip pat gali būti pratęsta nuomos mokesčio kompensacija.

Premjerė Ingrida Šimonytė antradienio vakarą LRT televizijai sakė, kad jei gyventojai nesilaikys nuo trečiadienio įsigaliojančio griežtesnio karantino režimo, kurio metu bus uždarytos daugelis parduotuvių ir paslaugų teikimo vietų, karantino reikalavimai gali būti dar labiau sugriežtinti. Pasak jos, gali būti dar labiau ribojama prekyba maisto prekių parduotuvėse.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)