„Buvusio ministro sprendimas paskirti „Lietuvos geležinkelių“ valdybą paskutiniu momentu, prieš naujai Vyriausybei pradedant darbą – nėra nei teisingas, nei korektiškas, kai buvau pastatytas prieš šį faktą vienoje iš strateginių šalies įmonių“, – sako susisiekimo ministras M. Skuodis.

Be to, ministrui sukėlė abejonių šio atrankos proceso skaidrumas ir profesionalumas. Pasak M. Skuodžio, būtina peržiūrėti valstybės keliamus reikalavimus nepriklausomiems valdybos nariams: „Matome poreikį sustiprinti įmonės valdybą asmenimis, kurie turi tarptautinę patirtį geležinkelių srityje“.

Naujai įmonės valdybai bus skelbiama nauja atranka. Taip pat bus atliekamas „Lietuvos geležinkelių“ valdybos atrankos proceso auditas su nepriklausomais ekspertais ir pateikti siūlymai, kaip tobulinti visų valstybės valdomų įmonių valdybos narių atranką apskritai.

„Šį įmonė jau įveikė didžiulį virsmą įgyvendindama sisteminius pokyčius, keisdama darbo kultūrą, ir linkiu jai tik dar sparčiau judėti pirmyn. Šiuo metu įmonė vis stipriau žengia į tarptautines rinkas, turi atlaikyti didėjantį konkurencinį spaudimą. Mano pagrindinis tikslas – kuo stipresnė tarptautinė valdyba, įgyvendinanti valstybės lūkesčius“, – savo sprendimą komentuoja naujasis susisiekimo ministras.

Strateginėje šalies įmonėje „Lietuvos geležinkeliai“ dirba virš 9000 darbuotojų.

Kaip primena BNS, „Lietuvos geležinkelių“ valdyba naujai kadencijai paskirta gruodžio 4-ąją. J. Narkevičius tuomet BNS teigė, kad valdybą buvo būtina paskirti, nes gruodžio viduryje baigiasi dabartinės valdybos kadencija. Jis tikino, kad procesas buvo skaidrus, todėl nemanė, jog būsimam susisiekimo ministrui reikėtų keisti sprendimą.

Į „Lietuvos geležinkelių“ valdybą J. Narkevičius paskyrė ne tik viešos atrankos metu pasirinktus penkis nepriklausomus narius, bet ir du naujus valstybės atstovus: buvusiį Seimo Energetikos ir darnios plėtros komisijos pirmininką Virgilijų Poderį ir Susisiekimo ministerijos vyriausiąjį patarėją Henriką Surovičių.

Nepriklausomais valdybos nariais buvo paskirti Gediminas Vyšniauskas, „Klaipėdos vandens“ valdybos narys Valdas Tekorius, valstybės įmonės „Kelių priežiūra“ ir Giraitės ginkluotės gamyklos valdybos pirmininkas Vygantas Sliesoraitis, įmonės „Skyways Technics“ projektų plėtros vadovas, aviacijos verslo konsultantas Arijandas Šliupas bei Matsas Hansonas.

Dabartinės „Lietuvos geležinkelių“ valdybos kadencija baigėsi gruodžio 14 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (334)