Kaip galima matyti remiantis sviesosoforai.lt duomenims, didžiausios automobilių spūstys susidariusios prie prekybos centrų – Ozo gatvėje prie prekybos centro „Ozas“ bei aplinkinių gatvių, taip pat didesnė grūstis pastebima ir prie prekybos centro „Akropolis“.

Didesnis automobilių srautas pastebimas ir prie prekybos centro „Panorama“ bei fiksuojamas kamštis netoliese esančiose Geležinio Vilko bei Upės gatvėse.

Portalo duomenimis, šiuo metu Vilniuje yra susiformavusios 9 spūstys, kurių dalis prasidėjo dar nuo 15 val. dienos.

SĮ „Susisiekimo paslaugos“ Vilniaus miesto Eismo valdymo centras informuoja, kad šiuo metu spūstys susidaro šiose vietose:

  • Ozo g. link Kareivių—Kalvarijų—Ozo g. sankryžos;
  • P. Lukšio g. link Kalvarijų g.;
  • Žirmūnų g. link Kareivių–Žirmūnų g. sankryžos (iš centro);
  • Geležinio Vilko g. link Geležinio Vilko–Žalgirio g. sankryžos (iš centro);
  • Laisvės pr. link Laisvės pr.—Rygos g.—Buivydiškių g. sankryžos (iš centro);
  • Lukiškių g. link Lukiškių–Gynėjų g. sankryžos;
  • Kalvarijų g. link Kalvarijų–Kareivių–Ozo g. sankryžos (iš centro);
  • Kalvarijų g. link Kalvarijų—Žalgirio g. sankryžos (iš centro);
  • Kareivių g. link Kareivių—Verkių g. sankryžos (nuo Žirmūnų g.);
  • Švitrigailos g., link Kauno g. — Švitrigailos g. (iš centro).


Policija patikrinimus pradeda antradienį

Kiek anksčiau pranešta, kad policija lankysis įvairiuose šalies prekybos centruose ir fiksuos, kaip yra laikomasi taisyklių.

„Pareigūnai fiksuos situaciją, naudojant ir vaizdo stebėjimo įrangą. Nustačius akivaizdžius pažeidimus, gal ne iš karto, gal vėliau kelsime atsakomybės klausimą“, – teigė policijos vadas Rentas Požėla ir pridūrė, kad situacija bus stebima ir prekybos centrų automobilių stovėjimo aikštelėse.

Policija dar kartą kreipėsi į žmones, ragindami susilaikyti nuo nereikalingo apsilankymo prekybos centruose, o prekybos centrų administracijų prašo užtikrinti karantino reikalavimų laikymąsi.

Pasitelkė daugiau apsaugos darbuotojų

„Akropolis“ pranešė, kad pirkėjų šiomis dienomis tikrai daugiau nei įprastai. Dėl to pasitelkta ir daugiau apsaugos darbuotojų.

Prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ atstovas įspėja, kad eismas aikštelėse yra reguliuojamas, o viduje – griežtesnės taisyklės, kiek žmonių gali būti įleidžiama.

„Nuo rytojaus uždarant ne pirmo poreikio prekių parduotuves prekybos ir pramogų centruose „Akropolis“ Vilniuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose, sulaukiame kiek daugiau pirkėjų nei įprastai šiomis dienomis. Be išimties ir toliau užtikriname maksimalų saugumą – vaizdo kamerų bei srautų monitoringo pagalba atidžiai stebime klientų srautus tiek prie įėjimų, tiek ir viduje, užtikrinant reikalavimo dėl pirkėjams tenkančio minimalaus prekybinio ploto laikymąsi.

Tam pasitelktas didesnis nei įprasta apsaugos bendrovės darbuotojų skaičius. Viduje esame nusistatę netgi griežtesnę ribą, nei pagal šiuo metu galiojančius LR Vyriausybės reikalavimus: vienu metu Vilniaus „Akropolyje“ gali būti ne daugiau kaip 2,5 tūkst. žmonių, Klaipėdoje – 2050, Šiauliuose – 1,2 tūkst. Jeigu prireiks – ribosime srautus. Tačiau atsižvelgus į dabartinę situaciją matyti, kad papildomų vidinių ribojimų neturėtų prireikti, nes lankytojų skaičius neviršija nusimatytos ribos. Šiandien dar taip pat galioja apribojimai automobilių stovėjimo aikštelėse: transportui čia šiuo metu palikta penktadalis vietų, neskaičiuojant skirtų darbuotojams. Reguliuoti eismą aikštelėse bei padėti klientams rasti laisvą vietą padeda ir laikinai pasamdyti darbuotojai“, – komentuoja „Akropolis Group“ komunikacijos departamento vadovas Dominykas Mertinas.

Delfi primena, kad antradienį dar galioja ribojimai automobilių stovėjimui, t.y. automobilių aikštelėse šalia parduotuvių, prekybos centrų, turgaviečių ir kitų viešų prekybos vietų esančiose galima užimti tik 20 proc. stovėjimo vietų, neskaičiuojant darbuotojams bei neįgaliesiems skirtų vietų.

Nuo rytojaus, trečiadienio, įsigalios šie reikalavimai: draudžiama parduotuvių, įskaitant parduotuves prekybos ir (arba) pramogų centruose turgaviečių ir kitų viešų prekybos vietų veikla.

Šis draudimas netaikomas: parduotuvėms (įskaitant parduotuves prekybos ir (arba) pramogų centruose), kurių pagrindinė veikla yra maisto veterinarijos, vaistinių, optikos prekių ir ortopedijos techninių priemonių pardavimas; maisto prekybai turgavietėse ir kitose viešose prekybos vietose; internetinei prekybai ir kai prekės pristatomos fiziniams ir juridiniams asmenims ar atsiimamos atsiėmimo punktuose. Bus leidžiama lauko prekyba elgutėmis.

Taip pat patikslinta dėl tenkančio ploto pirkėjui. „Parduotuvėse, įskaitant parduotuves prekybos ir (arba) pramogų centruose, turgavietėse ir kitose viešose prekybos vietose, kurių veikla nedraudžiama turi būti užtikrinamas 15 kv. m. prekybos plotas vienam lankytojui arba vienu metu aptarnaujamas ne daugiau kaip vienas asmuo ir užtikrinamos kitos valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytos asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi, būtinos visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygos“, – rašoma nutarime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (394)