„Preliminariais duomenimis, NT mokesčio deklaraciją už 2020 metus turi pateikti apie 20 tūkst. gyventojų. Jiems preliminariai apskaičiuota apie 6,8 mln. eurų NT mokesčio suma. Tuo metu NT mokesčio deklaracijas pateikė apie 11 tūkst. gyventojų, jie deklaravo beveik 4 mln. eurų NT mokesčio. Apie 9 tūkst. gyventojų NT mokesčio deklaraciją dar turėtų pateikti, o jų galimai deklaruotina ir mokėtina NT mokesčio suma būtų apie 2,8 mln. eurų“, – Eltai pranešė S. Aliukonytė-Šnirienė.

Ji taip pat pabrėžė, kad gyventojams, kurie buvo priversti nutraukti darbinę veiklą dėl koronaviruso pandemijos, NT mokestis gali būti atidėtas iki ateinančių metų vasario 28 d.

„Dėl pandemijos gyventojams, nevykdantiems individualios veiklos, automatiškai yra taikomos mokestinės pagalbos priemonės. Tai reiškia, kad, jei veiklos nevykdantis gyventojas patiria finansinių sunkumų ir negali sumokėti NT mokesčio laiku, iki 2021 metų vasario 28 d. jam nebus skaičiuojami delspinigiai ar pradėti išieškojimo veiksmai. Taip pat iki vasario 28 d. pastarieji gali kreiptis į mokesčių administratorių ir sudaryti mokestinės paskolos sutartį be palūkanų“, – teigė S. Aliukonytė-Šnirienė.

ELTA primena, kad iki trečiadienio reikia pateikti nekilnojamojo turto, kurio vertė viršija 150 tūkst. eurų, mokesčio deklaracijas ir sumokėti mokestį už 2020 metus.

Auginantiems tris ir daugiau vaikų (įvaikių) iki 18 metų ir asmenims, auginantiems neįgalų vaiką (įvaikį) iki 18 metų, taip pat vyresnį neįgalų vaiką (įvaikį), kuriam nustatytas specialusis nuolatinės slaugos poreikis, NT neapmokestinamoji riba yra didesnė – 200 tūkst. eurų.