„Šiuo metu esame gavę beveik 2500 prašymų netaikyti sankcijų iš įmonių, kurių veikla apribota dėl karantino. Jų įsipareigojimų suma, kurią planuojama atidėti, šiuo metu viršija 9 mln. eurų. Karantiną sugriežtinus, „Sodros“ mokestine pagalba galės pasinaudoti daugiau verslų. Tačiau svarbu, kad draudėjai informuotų „Sodrą“ apie tai, jog jiems mokestinė pagalba yra reikalinga“, – sako „Sodros“ direktoriaus pavaduotojas Ježy Miskis.

Įmonės, kurios patiria sunkumų dėl veiklos apribojimų per karantiną, gali „Sodrai“ pateikti prašymą netaikyti sankcijų. Nepateikus prašymo „Sodra“ socialinio draudimo įmokas administruoja įprasta tvarka.

Mokestinė pagalba supaprastintomis sąlygomis teikiama toms įmonėms, kurių veikla yra ar bus apribota Vyriausybės sprendimu ir kurios yra įtrauktos į Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) COVID-19 paveiktų draudėjų sąrašus.

Įmonės, kurių veikla apribota, pateikusios prašymą netaikyti sankcijų, gali nemokėti įmokų, o baigiantis karantinui pateikti prašymą „Sodrai“ dėl susikaupusių įmokų atidėjimo supaprastinta tvarka.

Įmokas atidedant supaprastinta tvarka neskaičiuojamos palūkanos bei nereikia pagrįsti mokumo. Įmonės gali įmokas atidėti (susikaupusių įsipareigojimų nemokėti) iki metų, o vėliau mokėjimus išdėstyti per ketverius metus.

„Sodra“ taip pat pasirūpino, kad paramos sulauktų ir tie verslai, kurie jau išnaudojo nereikšmingą (de minimis) valstybės pagalbą.

Įmokos, perkopiančios Europos ekonominės bendrijos (EEB) nustatytą nereikšmingos pagalbos (de minimis) ribą, tai pat gali būti atidėtos be palūkanų. Tačiau įmonės turės pateikti mokumo atkūrimo planą, o nereikšmingą (de minimis) valstybės pagalbą viršijančias atidėtas įmokas sumokėti ne vėliau kaip iki 2022 metų pabaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)