Delfi skaitytojas pasidalino nuotrauką iš „Facebook“, kurioje Kaune įsikūrusi drabužių išparduotuvė „Pamaiva“ skelbia „masines nuolaidas“ ir kviečia pirkėjus užsukti likus dviem dienoms iki ne maisto prekių parduotuvių uždarymo visoje šalyje.

„Kaip jau žinome, kad nuo trečiadienio užsidarome laikinai karantinui. Tačiau neliūdėkime, dvi dienas iki to – MASINĖS NUOLAIDOS!!!

Tačiau nepamirškite būti budrūs ir elgtis saugiai. Žmonių srautas bus prižiūrimas ir reikalaujama laikytis saugos reikalavimų. Galimas apsipirkimas ir internetu!“ – skelbia drabužių išparduotuvė.

„Pamaiva“ ragina apsirūpinti dovanomis, namų prekėmis ir skelbia nuolaidas iki 40 proc.

„PASIMATOM. TIK 2 dienos!“ – rašoma skelbime.

Parduotuvės vadovė Martyna Petrėnaitė pažymi, kad šiuo metu parduotuvėje – nė vieno žmogaus, ir tikina, kad parduotuvė laikosi visų saugumo reikalavimų. Be to, daugiausiai prekiaujama internetu.

„Mūsų parduotuvė yra nedidelė ir yra laikomasi visų saugumo reikalavimų, ribojamas lankytojų kiekis, patalpos dezinfekuojamos. Įėjimas iš lauko, atvira erdvė. Prekiaujame pagrinde internetu, tačiau dėl svetainės gedimų negalime visko pateikti internete.

Daugelio žmonėms dominančių prekių siuntimo reiktų laukti, nes siuntų tarnybos perkrautos, todėl leidžiame dar įsigyti trūkstamas prekes iki uždarymo. Tačiau vis tiek pagrindinė mūsų prekyba ir vyksta internetu“, – sako ji.

M. Petrėnaitė atkreipė dėmesį, kad „Pamaiva“ – išparduoduvė, todėl akcijos vyksta nuolatos: „Yra didelis skirtumas kur būriuojasi srautai žmonių tokiuose prekybos centruose kaip „Akropolis“, „Senukai“, „Depo“ ir maisto prekes. Visur skelbiamos akcijos ir visi kviečiasi žmonės ir per dieną šimtai žmonių srautas.

Tuo metu pas mus per dieną ateina vos keli žmonės su ribojimais, todėl, manau, piktų žmonių komentarai mūsų nekliudo. Mes esame atsakingi ir saugome visų sveikatas.“

Be to, ji priduria mananti, kad saugiausia apsipirkti tokio tipo nedidelėse parduotuvėse, o ne masiškai plūsti į didžiuosius prekybos centrus.

„5-6 žmonių srautas per dieną, palyginus su keliais šimtais kaip kitur, yra pats atsakingiausias momentas“, – pabrėžia M. Petrėnaitė.

Karantino metu galima pastebėti ir didžiųjų prekybos centrų skelbiamų akcijų ir kvietimų apsilankyti. Štai, pavyzdžiui, namų apyvokos prekių parduotuvė „Jysk“ skelbia 40 proc. nuolaidą nenukainotoms prekėms ir 50 proc. nuolaidą kalėdinėms prekėms.

Skelbime priduriama, kad nuolaidos taikomos tik gruodžio 14-15 dienomis (iki parduotuvių uždarymo).

Dar vienas Delfi skaitytojas pasidalijo SMS žinute, kurioje skelbiamos nuolaidos šaldytai produkcijai fizinėse „Iki“ parduotuvėse. Pasiūlymas esą galioja nuo gruodžio 14 iki 20 d. kasoje pateikus specialų kodą.

Kaip komentavo prekybos tinklo Vaida Budrienė, „Iki“ skelbia ilgalaikę nuolaidą, kuri galioja visą savaitę lojaliems klientams, ja pirkėjas pasinaudoti gali bet kurią savaitės dieną. Anot jos, skelbti ilgalaikių nuolaidų nėra uždrausta.

„Rekomenduojama yra neskelbti momentinių, per itin trumpą laiką sutraukiančias pirkėjus nuolaidų. Pavyzdžiui, tik x valandą x prekei x nuolaida. Šiuo atveju nuolaida yra tęstinė ir pirkėjų srautai pasiskirsto. Ilgalaikių nuolaidų komunikuoti prekybos tinklams nėra uždrausta. Nekomunikuojame ir nebedarome itin trumpą laiką esančių nuolaidų“, – tikina ji.

V. Budrienė pažymi, kad nemaža dalis (apie 30 proc.) žmonių Lietuvoje perka tik akcijų metu.

„Negaudami informacijos kokia nuolaida kaip lojaliems klientams yra taikoma, mūsų pirkėjai gali kaip tik daugiau eiti į parduotuvę, kad tai sužinotų. Šiuo atveju, gavęs SMS, žmogus gali pasirinkti ir pirkinius susiplanuoti iš anksto. Deja, mažesniuose miesteliuose nėra vykdoma internetinė prekyba maistu. Todėl turime atliepti ir į šiuos pirkėjus“, – komentuoja V. Budrienė.

Delfi penktadienį jau rašė, kad kai kurios drabužių parduotuvės skelbia sezono išpardavimus ir kviečia gyventojus apsilankyti tik fizinėse parduotuvėse. Tarp tokių pavyzdžių buvo paminėti pasaulinio tinklo „H&M“ parduotuvės ir dėvėtų drabužių parduotuvė „Humana“.

Tiesa, pastarosios įmonės komentaro Delfi taip ir nesulaukė, o šiandien gavo dar vieną skaitytojo nuotrauką, kurioje užfiksuotos eilės prie parduotuvės.

Kita dėvėtų drabužių parduotuvė „Pasaulio drabužiai“ taip pat skelbia dideles nuolaidas visoms prekėms ir kviečia apsilankyti fizinėse parduotuvėse.

„Skubame pranešti! Gruodžio 14-15 d. net 50 proc. nuolaida visoms prekėms! Kviečiame apsilankyti!“ – rašoma parduotuvės atsiųstoje SMS žinutėje.

Delfi primena, kad prieš savaitę Vyriausybė sugriežtino karantino sąlygas ir prekybos centrams rekomenduoja atisakyti akcijų ir išpardavimų. Nuo trečiadienio įsigalioja nauji sugriežtinti ribojimai, kai bus uždaromos dauguma parduotuvių, išskyrus maisto ir kitų būtinųjų prekių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (296)