Prekybininkai teigia, kad temperatūrai nukritus iki 20 laipsnių, kai kuriose uostamiesčio parduotuvėse neliko tepalinių šildytuvų, - praėjusį savaitgalį pirkėjai juos tiesiog iššlavę nuo lentynų. Tiesa, esą kainuojančių po kelis šimtus, Klaipėdoje aptikti dar įmanoma. Gargžduose, kur dėl gedimo buvo sutrikęs šildymas, - jau ne.

„Gargždai skambino, šildytuvų norėjo nusipirkti, kadangi neturi, kuo prekiauti. Mes siūlome pigesnius ir brangesnius modelius, bet pirkėjai dėl kelių dešimčių litų nesismulkina, perka ir brangesnius. Į galingumą šiek tiek daugiau atkreipia dėmesį, nes galingesni daugiau prišildo,“ - aiškino UAB „Arsenalas“ vadybininkas Mantas Mekuška.

Telšiuose šąlantiems gyventojams "Litesko" atstovai teigia šildytuvus gabensiantys iš Latvijos ir Estijos - esą Lietuvoje jų nėra. Tačiau stambūs buitinės technikos pardavėjai Kaune sako iš anksto apsirūpinę šildytuvais. Esą jų praėjusį savaitgalį parduota beveik dešimt kartų daugiau nei įprastai, o kaina, spustelėjus šalčiui, pirkėjams nebuvo tokia svarbi.

„Patys paklausiausi, daugiausiai tokių pardavėme, yra vežami iš Azijos šalių. Tai yra šildytuvai, pučiantys šiltą orą, kainuojantys nuo 30 litų. Brangesnieji daugiau naudojami patalpose, kuriose galbūt reikalingas ilgalaikis šildymas, bet jei tokiam trumpam pasišildymui, tai, praktiškai, šilto oro ventiliatorių pakanka, todėl jie ir populiariausi,“ - sakė prekybos centro „Senukai“ Kaune komercijos direktorius Raimundas Laurikėnas.

Kauno prekybininkai sako atšalus orams iš sandėlių atsivežę dvigubai daugiau šildytuvų nei įprastai ir žada, kad šią žiemą Kaune jų neturėtų trūkti.

Šaltinis
Lietuvos televizijos Naujienų tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją