Ilginti darbo laiko poreikio nemato

„Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė „Delfi“ aiškino, kad antrojo karantino metu prekybos tinklas darbo valandų netrumpino ir dirbo iki 22 ir 23 val., o darbo laiko ilginimui poreikio taip pat kol kas nėra.

„Kol kas tikrai nesusidaro klientų spūstys, kad reikėtų ilginti darbo laiką.

Tiesa, Vyriausybei patvirtinus griežtesnes karantino sąlygos ir prekybos tinklams dar labiau ribojant pirkėjų srautus, siekdami užtikrinti saugų apsipirkimą, raginame pirkėjus į parduotuves atvykti ne piko laiku, kai būna mažesni žmonių srautai“, – sakė ji ir pridūrė, kad mažiausi pirkėjų srautai stebimi darbo dienomis ir šeštadieniais nuo parduotuvės atidarymo iki 10 val., taip pat nuo 20 val. iki parduotuvės uždarymo.

Šventiniu laikotarpiu „Iki“ tinklo parduotuvių, anot atstovės, darbo laikas atrodys taip: gruodžio 24-ąją jos dirbs iki 20 val., pirmąją Kalėdų dieną išvis nedirbs, o gruodžio 26-ąją dirbs nuo 9 iki 21 val. Naujųjų metų išvakarėse parduotuvės dirbs iki 20 val., o Sausio 1-ąją – nuo 10 iki 22 val.

„Lidl“: dabartinis darbo laikas – optimalus

Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė taip pat teigė, kad kol kas prekybos tinklas keisti ir ilginti darbo laiko neplanuoja.

„Šiuo metu darbo laiko pokyčių neplanuojame, nes kol kas dabartinis darbo laikas yra optimalus.

Daugelis mūsų parduotuvių dirba standartiškai – nuo 8 iki 22 val., keletas parduotuvių darbą pradeda nuo 7 val. ryto, arba dirba kiek ilgiau – iki 23 val.

Laikomės tradicijos ir jau ketvirtus metus iš eilės nedirbsime pirmąją šv. Kalėdų dieną ir sausio 1-ają. Kitomis šventinio laikotarpio dienomis visos „Lidl“ parduotuvės taip pat dirbs trumpiau. Šv. Kūčių vakarą parduotuvės dirbs iki 18.30 val., o Naujųjų metų išvakarėse – iki 20.30 val. Antrąją Šv. Kalėdų dieną visos „Lidl“ parduotuvės dirbs nuo 9 val. ryto iki 20 val. vakaro“, – teigė ji.

Tokios galimybės neatmeta

„Rimi Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė Renata Keršienė komentavo, kad artimiausiu metu ilginti prekybos tinklo darbo laiko neplanuojama, tačiau tokia galimybė nėra atmetama.

„Sprendimą ilginti darbo laiką didžiųjų švenčių išvakarėse, t.y. Kalėdų ir Naujųjų savaitę, „Rimi“ priėmė jau anksčiau (prieš įsigaliojant griežtesniems draudimams-red.), siekdamas suteikti galimybę pirkėjams apsipirkti saugiai, išvengiant galimų didesnių susibūrimų bei būtinybės juos kontroliuoti. <..>

Šiuo momentu stebime situaciją – dabar svarbu suprasti, kaip, įsigaliojus naujiems saugumo reikalavimams, keisis pirkėjų poreikiai, jų apsipirkimo pobūdis, srautai. Jei matysime poreikį ilginti darbo laiką anksčiau dėl pirkėjų patogumo ir, svarbiausia, saugumo, svarstysime tokią galimybę“, – komentavo atstovė.

R. Keršienės teigimu, hyper formato „Rimi“ tinklo parduotuvės pirmomis Kalėdų savaitės dienomis, t.y. gruodžio 21-23-iąja imtinai, dirbs valanda ilgiau, iki 23 val. Ilgiau, taip pat iki 23 val., dirbs ir kai kurios super formato parduotuvės: Klaipėdos rajone – Dituvoje ir Slengiuose, Vilniaus mieste – Naujojoje Vilnioje ir Tarandėje, Telšiuose ir Biržuose.

„Didžiausių ir dalies mažesnio formato „Rimi“ darbo laiką šiomis dienomis ilginame atsižvelgdami į dabartinę situaciją, kai pirkėjams labai svarbu jaustis saugiai ir tuo pačiu turėti galimybę apsipirkti patogiai. Tai užtikrina dideli „Rimi“ parduotuvių plotai bei ilgesnis darbo laikas, kuris apsaugos nuo būtinybės skubėti ir tilpti į standartines darbo valandas“ , – sakė „Rimi Lietuva“ prekybos centrų valdymo vadovė Irina Miklienė.

Pasak jos, ilgesnis darbo laikas užtikrins tolygesnį pirkėjų srautų pasiskirstymą, padės išvengti būtinybės juos reguliuoti ir taip palengvins darbą parduotuvių darbuotojams bei leis jiems jaustis saugiai.

Valandą ilgiau, t.y. iki 23 val., visi hyper ir įvardinti super formato „Rimi“ prekybos centrai taip pat dirbs ir pirmomis paskutinės metų savaitės dienomis, t.y. gruodžio 28-30 d. imtinai. Naujųjų išvakarėse – gruodžio 31 d., valanda ilgiau nei pernai, iki 21 val., dirbs visos „Rimi“ tinklo parduotuvės. Anksčiau nei pernai jos duris atvers ir sausio 1-ąją bei pirkėjus pasitiks jau 10 val.

„Šios šventės visiems bus kitokios, todėl siekiame, kad bent apsipirkimas nekeltų pirkėjams papildomo rūpesčio.

Tikimės, kad prailgintos darbo valandos suteiks jiems daugiau laisvės ir galimybių pasirinkti“, – teigė „Rimi Lietuva“ prekybos centrų valdymo vadovė.

Sprendimą priims vėliau

„Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė teigė, kad kol kas sprendimas dėl darbo laiko pokyčių priimtas nėra.

„Šiuo metu stebime ir analizuojame, kaip nauji karantino apribojimai, veikia pirkėjų srautus. Įvertinę situaciją priimsime atitinkamą sprendimą, kuris užtikrintų saugų ir klientams patogų apsipirkimą“, – teigė ji.

Kalbėdama apie prekybos tinklo darbo laiką šventiniu metu, atstovė tikino, kad gruodžio 24 d., Kūčių dieną, visos „Maxima“ parduotuvės dirbs trumpiau – iki 19 valandos. Pirmąją šv. Kalėdų dieną „Maxima“ parduotuvės nedirbs, o gruodžio 26-ąją, antrąją šv. Kalėdų dieną, pirkėjams „Maximos“ parduotuvių durys bus atvertos nuo 9 valandos ir dirbs iki įprasto uždarymo laiko. Naujųjų metų išvakarėse, gruodžio 31 dieną, prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvės dirbs iki 21 val. 2021 m. sausio 1-ąją „Maxima“ parduotuvės duris atvers ir pirkėjų lauks nuo 12 val. ir dirbs iki įprasto uždarymo laiko.

„Matome, kad žmonės šįmet Kalėdoms ruošiasi iš anksto ir jau lapkričio pabaigoje pradėjo pirkti tiek šventines namų papuošimo prekes, tiek šventiniams vaišėms skirtus maisto produktus, kurie gali būti užšaldyti ar ilgesnį laiką stovėti namų virtuvių lentynose. Tikimės, kad per karantiną žmonėms susiformavęs pirkinių planavimo įprotis leis šventėms pasiruošti saugiai, be streso ir skubėjimo“, – sakė E. Dapkienė.

Pokyčių kol kas neplanuoja

„Norfos“ atstovas spaudai Darius Ryliškis teigė, kad kol kas artimiausiu metu didesnių pokyčių prekybos tinklo darbo laike neišvysime.

„Kol kas (darbo laiko ilginti-red.) neplanuojame“, – teigė jis bei informavo, kad per Šv. Kalėdas ir pirmąją Naujųjų metų dieną „Norfos“ parduotuvės nedirbs.

„Kitomis dienomis parduotuvės arba veiks trumpiau, arba atsivers vėliau nei įprasta“, – sakė jis.

Planuojama, kad Kūčių vakarą parduotuvės dirbs iki 19 val., o pirmąją Kalėdų dieną ir Sausio 1-ąją – išvis nedirbs. Antrąją Kalėdų dieną, gruodžio 26 d., parduotuvėse darbą pradės 9 val., o gruodžio 31-ąją dirbs tik iki 20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)