„Manau, kad dabar visiškai ne laikas yra didinti MMA. Kai buvo planuojama ją 2021 metais didinti, tokios sunkios situacijos dar nebuvo. Šiandien smulkaus verslo sąlygos yra ypač ribotos. Jeigu MMA bus padidinta, tai tikrai atsilieps įmonėms, nes įmonės vadovas ar savarankiškai dirbantis asmuo, kuris samdo žmonės, turės priimti atitinkamus sprendimus, galbūt mažinti dirbančiųjų skaičių. Kadangi MMA, kurį planuojama įteisinti nuo kitų metų, nėra adekvatus dabar gaunamoms pajamoms“, – Eltai komentavo ji.

Z. Sorokienė taip pat pažymėjo, kad šiuo metu daugiausia dėmesio turėtų būti sutelkta į tai, kaip kuo daugiau verslų apskritai išlaikyti rinkoje.

„Manau, kad reikėtų labiau apsvarstyti šitą klausimą (MMA didinimą – ELTA) su verslui atstovaujančiomis organizacijomis (...). Regionuose mokėti tokią MMA, kokį dabar planuojama, turbūt retai įmonei pavyks. Tai tikrai sudėtinga situacija. Tiek nueinanti, tiek ateinanti valdžia turėtų įvertinti, ar galima šiuo metu kažką daryti, keisti. Manau, kad šiandien visų tikslas turėtų būti kaip nors apskritai išsilaikyti verslo rinkoje“, – tikino LSVPA pirmininkė.

Anot jos, taip pat tikimasi, kad naujoji valdžia rodys daugiau iniciatyvos siekdama mažinti atskirtį tarp regionų ir didmiesčių.

„Tikiuosi, kad naujoji valdžia įžvelgs skirtumus regionuose ir didžiuosiuose miestuose, ir galbūt vieną kartą neliks tik kalbos, kad reikia mažinti skirtumus tarp jų“, – pridūrė Z. Sorokienė.

Laikinasis ministras pirmininkas S. Skvernelis sako, kad anksčiau nustatytas 642 eurų minimalus mėnesinis atlyginimas (MMA) kitiems metams turėtų būti paliktas.

„Laikomės tos pozicijos, kad tai, kas sutarta, turėtų būti įgyvendinta“, – po Vyriausybės posėdžio sakė S. Skvernelis.

Vyriausybė yra pritarusi, kad minimalus mėnesio atlyginimas (MMA) nuo kitų metų turėtų didėti iki 642 eurų (iki mokesčių), tačiau paliko galimybę šių metų gruodį dydį persvarstyti.

Profsąjungos anksčiau teigė, kad MMA turi būti keliama iki 663 eurų, ir ragino sprendimą priimti greičiau.

MMA nuo šių metų šalyje padidėjo iki 607 eurų „popieriuje“, iki 437 eurų „į rankas”.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)