Naujas reikalavimas sukėlė nesklandumų

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos (LPĮA) vadovė Rūta Vainienė laidoje Delfi diena papasakojo, kaip verslui sekėsi pasiruošti naujiesiems ribojimams dėl koronaviruso.

„Tikrai reikia atskirti du reikalavimus, kurių pirmasis ploto padidinimas kiekvienam lankytojui yra tiesiog buvusio reguliavimo labai stiprus sugriežtinimas, pusantro arba tris kartus yra padidintas ploto reikalavimas vienam lankytojui prekybos vietose.

Šis reikalavimas yra įgyvendinamas tais būdais, kurie anksčiau buvo taikomi dešimčiai kvadratinių metrų. Dabar į tą patį algoritmą pritaiko tiesiog kitokiam reikalavimui užtikrinti, tiesiog reikia įleisti mažiau žmonių, bet prekybininkai jau turėjo susikūrę algoritmą, sistemas srautų valdyme, sau priimtinu būdu skaičiuodavo įeinančius, esančius viduje ir išeinančius žmones.

To reikalavimo įgyvendinimas yra orientuotas į pirkėjų srautų mažinimą, ir įgyvendinamas be didesnių nesklandumų, tačiau kitas naujas reikalavimas, nežinome kitų valstybių, kur jis būtų taikomas, tai yra parkingo ribojimas, aišku tai sukėlė fizinių ir procedūrinių sunkumų per labai trumpą laiką jį užtikrinti. Mes abejojame jo efektyvumu, jis yra dubliuojantis tą pirmąjį reikalavimą, dubliuojantis labai besiskiriančiu dydžiu“, – laidoje Delfi diena sako R. Vainienė.

Vainienė: ne visi reikalavimai įvykdomi vos spragtelėjus pirštu

R. Vainienė taip pat laidoje pabrėžė, kad šiuo metu ant prekybininkų pečių gula gerokai per daug naštos ir reikalavmų – neįmanoma visko įvykdyti ir prisitaikyti prie žmonių poreikių vos tik spragtelėjus pirštu.

„Pirmo karantino metu matėme, kad greitai prekybininkai pasileido sistemas (dėl e-prekybos), tačiau yra prekybininkų, kurie pagal savo koncepciją nėra numatę e-prekybos ir įgyvendinti to kosminiu greičiu neįmanoma vos tik spragtelėjus prištu.

Tai yra per daug reikalavimų prekybininkams: ir išpildyti reikalavimus, kurie yra ant ribos, ir dar kažką padaryti, kad žmonės galėtų apsirūpinti prekėmis“, – laidoje Delfi diena sako R. Vainienė.

Stebina kai kurie reikalavimai

Kaimo turizmo asociacijos vadovė Agnė Vaitkuvienė pabrėžė, kad šio karantino metu ją labiausiai stebina du dalykai, kurie tikrai neatrodo logiškai.

„Planas toks, kad renginiai nevyks. Realiai kaimo turizmo sodybose renginiai nevyksta jau nuo lapkričio pradžios, kai buvo paskebtas karantinas, bet turime tokią situaciją, kai dalis verslo veikia tam tikroje pilkoje zonoje, kai tiesiog nuomojamas namas, kuris yra pavadinamas kaimo turizmo sodyba. Jokie šeimininkai neatsako nei prieš NVSC, nei vartotojų teises, būtent šiems verslininkams suvaldyti buvo skirtas šis nurodymas.

O apgyvendinimo paslaugos sodybose yra teikiamos ir jos bus teikiamos ir Kalėdų, Naujųjų metų metu, priimsime po vieną šeimą į namelį. Bet šio karantino metu yra ir nelogiškų sprendimų, pavyzdžiui, kai dvi šeimos išsinuomoja du gretimus namelius ir susitikti negali, o namuose tos pačios dvi šeimos susitikti gali. Taip pat mes nelabai suprantame draudimo naudotis pirtimi, nes dauguma namelių turi pirtis, o šeima, kuri išsinuomoja namelį, negali užsikurti tos pirties – tai tikrai nelogiška“, – kalbėjo A. Vaitkuvienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)