Pagal šią sutartį nuo sausio bus padidintas bazinės pareiginės algos dydis, o profesinių sąjungų nariams užtikrinamos papildomos garantijos.

Vyriausybė trečiadienį pasitarime spręs, ar pritarti ministerijos siūlymui.

Kultūros ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos nurodė neprieštaraujančios sutarties išplėtimui, tuo metu Aplinkos ir Sveikatos apsaugos ministerijos tam nepritaria.

Lietuvos savivaldybių asociacija nurodė, kad siūlomas sutarties išplėtimas turėtų būti pagrįstas ekonominiais skaičiavimais ir papildomu finansavimu.

Pasak SADM, sutartį pasirašiusios profesinės sąjungos informavo, kad jos veikia 135 įstaigose ar įmonėse ir išplėsta nacionalinė sutartis būtų taikoma apie 13 tūkst. darbuotojų.

Sutartį pasirašė penkios profesinių sąjungų organizacijos bei kadenciją baigiantis socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

Sutartį pasirašiusių profesinių sąjungų nariams taikomos papildomos garantijos: suteikiamos dvi papildomos apmokamos kasmetinių atostogų dienos, taip pat iki 10 ar 20 darbo dienų mokymosi atostogos, mokant, atitinkamai, vidutinį ar pusę darbo užmokesčio (VDU), be to, suteikiama galimybė gauti iki 5 darbo dienų sveikatai gerinti, mokant VDU.

Sutarties papildomos nuostatos paliestų apie 34,5 tūkst. profesinių sąjungų narių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)