Kaip yra numatyta Vyriausybės reikalavime, pirkėjams bus palikta tik 20 proc. automobilių stovėjimo aikštėje esančių parkavimo vietų.

„Per tokį trumpą laiką pilnai įgyvendinti šį Vyriausybės reikalavimą yra fiziškai neįmanoma, bet darome viską, kad per šiąnakt didžiuosiuose Lietuvos miestuose prie „Maxima“ parduotuvių būtų įrengti specialūs stoveliai, kurie ribos automobilių statymąsi“, – atsiųstame komentare paaiškina Ernesta Dapkienė, „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė.

Prie didžiųjų parduotuvių įrengiami stoveliai, o prie kitų „Maxima“ parduotuvių trečiadienį iš medinių palečių, pirkinių vežimėlių ir juostų bus įrengtos laikinos pertvaros. Iki savaitgalio planuojama įrengti ilgalaikius sprendimus, kurie ribotų automobilių statymą.

„Įgyvendinti šį Vyriausybės reikalavimą visoje šalyje, kur veikia 252 parduotuvės ir yra kone 300 tūkst. kvadratinių metrų, kuriuos turime kažkaip aptverti ar apriboti, yra labai didelis iššūkis. Iš anksto atsiprašome savo klientų už laikinus nepatogumus dėl apribotos galimybės prie „Maxima“ parduotuvių pasistatyti automobilį“, – sako „Maximos“ atstovė.

Kiek anksčiau prekybos tinklas „Rimi“ pranešė apie naują automobilių statymo tvarką nuo trečiadienio: užkardai praleis tik penktadalį automobilių, o kur jų nėra – didesniąją dalį aikštelės aptvers. Tačiau jei aikštelė priklauso ne „Rimi“ tinklui, ribojimus paliekama pritaikyti jų savininkams.

Įvertinusi šalyje susiklosčiusią epidemiologinę padėtį ir nepakankamai sumažėjusį gyventojų mobilumą, Vyriausybė pirmadienį nutarė pratęsti karantino režimą iki 2020 m. gruodžio 31 d. ir numatė daugiau apribojimų.

Nuo trečiadienio šalia parduotuvių, prekybos centrų, turgaviečių ir kitų viešų prekybos vietų esančiose automobilių stovėjimo aikštelėse leidžiama užpildyti ne daugiau kaip 20 procentų visų transporto priemonėms skirtų stovėjimo vietų, neįskaičiuojant darbuotojams bei neįgaliesiems skirtų transporto priemonių stovėjimo vietų.

Taip pat į parduotuves bus įleidžiama mažiau pirkėjų: nustatyta, kad vienam pirkėjui turi būti užtikrinta 15 kvadratinių metro ploto parduotuvėse iki 10 tūkst. kv. metrų. O didesnėse ploto reikalavimas siekia po 30 kv. metrų vienam pirkėjui.

Prekybininkai nuogąstauja, kad įvedami ribojimai trečiadienį gali sukelti nesklandumų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)