Seimas antradienį po svarstymo pritarė Akcinių bendrovių, Viešųjų įstaigų ir Ūkinių bendrijų įstatymų pataisoms, leidžiančioms įmonėms kaupiamąsias sąskaitas atidaryti ne tik bankuose, bet ir kredito bei elektroninių pinigų įstaigose.

„Atveriame galimybes Baltarusijos įmonėms atsidaryti sąskaitas Lietuvoje ir perkelti savo operacijas į Lietuvą ir sudarome lengvesnes, palankesnes sąlygas tai padaryti. Iki šiol jiems reikia atsidaryti sąskaitas bankuose, o tai, žinome, užtrunka šiek tiek laiko, galbūt ir kainuoja daugiau, o ir procedūros gali būti sudėtingesnės“, – Semo posėdyje sakė Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas.

Lietuva tariasi su Baltarusijos įmonėmis dėl jų persikraustymo į Lietuvą. „Investuok Lietuvoje“ sako, kad diskusijos vyksta su gana dideliais rinkos žaidėjais.

Kadenciją baigiantis ekonomikos ir inovacijų ministras Rimantas Sinkevičius lapkričio pradžioje teigė, kad Lietuva derasi su maždaug 80 politinės krizės apimtos Baltarusijos įmonių dėl jų persikėlimo į Lietuvą. Jo žiniomis, Lietuvoje jau veikia iki 10 nedidelių Baltarusijos įmonių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)