Dauguma viešbučių Naujiesiems jau užsakyti

Neringos meras Darius Jasaitis laidoje Delfi diena sako, kad susidomėjimas kurorto viešbučiais yra didelis.

„Kaip visi pokyčiai atsilieps mums, tai žiūrėsime į Vyriausybės nutarimus, medikų rekomendacijas ir kaip žmonės jausis – saugiai ar ne, bet susidomėjimas yra didžiulis, visi, ko gero, jau galvoja, jog apie skrydžius, dar bent jau apie Naujus metus, net nėra ką kalbėti, bet turbūt ir vasarą niekas nesiruošia judėti kažkur, ko gero, šis sezonas bus stipriai lietuviškas“, – sako meras.

Neringos meras Darius Jasaitis

Šiuo metu nemažai žmonių jau rezervuojasi viešbučius atostogoms ar Naujiesiems metams. Paklausus Palangos mero Šarūno Vaitkaus, ar nebijo, jog karantinas gali pakoreguoti šiuos planus, jis tikino, kad Vyriausybė turėtų numatyti griežtesnius ribojimus.

„Reikia žiūrėti racionaliai į tai, kas vyksta visame pasaulyje, reikia tai vertinti. Taip, girdėjau, kad daugumos viešbučių rezervacijos yra užsakytos Naujiems metams, bet tai ir džiugina, ir kelia baimę. Šį savaitgalį Palangoje buvo labai daug žmonių, atvažiavę žmonės vaikščioja tiek Basanavičiaus gatve, tiek viešose erdvėse, ir tai truputį kelia nerimą, nes epidemiologinė situacija blogėja, manau, kad Vyriausybės sprendimai šiuo atveju turėtų būti griežtesni“, – laidoje tikino Š. Vaitkus.

Siekia, kad ribotų patekimą į kurortus

Anot Š. Vaitkaus, turėtų būti ribojamas žmonių pateikimas į kurortus.

„Turi būti ribojimas patekimas į kurortus šventiniu laikotarpiu. Žinoma, tie žmonės, kurie yra rezervavę viešbučius ir turi NT Palangoje, Vyriausybė turės įleisti tuos žmones, dėl kitų žmonių tikrai rekomenduotume apriboti judėjimą, nes situacija yra bloga“, – dar kartą pakartojo Palangos meras.

Paklausus, kaip bus stengiamasi, kad būtų užtikrinama tvarka, kad žmonės nesibūriuotų, meras patikino, jog policijos laukia išties didelis iššūkis.

„Ne mes atliekame tokią funkciją, tai atlieka policija ir policija turi užtikrinti visus tuos reikalavimus, kuriuos priėmė Vyriausybė. Žinoma, policijai tai bus tikrai didžiulis darbas. Bet dar pakartosiu, kad siūlome Vyriausybei kuo greičiau priimti sprendimą riboti įvažiavimus visuose miestuose, nes situacija bus labai grėsminga.

Šarūnas Vaitkus

Natūralu, kad šiemet į pajūrį trauks labai daug žmonių, nors šiemet Palanga atsisakė fejerverkų, visų renginių, bet tikėtina, kad visu šventiniu laikotarpiu vienintelis važiavimas – į pajūrį. Tai gali būti grėsminga, mes laukiame sprendimų“, – sako meras.

Pasiteiravus Neringos mero, kokie laukia ribojimai, pašnekovas tikino, kad Neringos situacija kiek kitokia nei Palangos.

„Turbūt keltas kels visus, kurie kelsis, o jeigu bus ribojimai, ir ar bus leidžiama visiems atvažiuoti – bus matyti, tačiau, kiek pamenu, kai tokie ribojimai buvo įvesti, mums reikėjo grąžinti nuo Smiltynės perkėlos tik kelias mašinas, kurios neturėjo pagrindimo, ko važiuoja į Neringą, bet mūsų situacija yra kitokia, čia parvažiuoja turintys būstą ir dažniausiai deklaravę gyvenamą vietą leisti savaitgalius, šventes. Mums bus labai sunku išrūšiuoti ir motyvuotai jų neleisti, nebent būtų apskritai šalyje uždraustas bet koks judėjimas ir tada reikėtų argumentuoti, kur judate“, – sako meras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)