Šį sezoną Prancūzijoje yra uždraustas kalnų slidinėjimas, siekiant stabdyti COVID-19 paplitimą, o praėjusią savaitę vyriausybė pranešė, kad slidininkų keltuvai neveiks iki sausio mėnesio, nors kurortai galės teikti kitas paslaugas, kuria steikiant bus galima išvengti didelių sambūrių.

Gretimoje Šveicarijoje kalnų slidinėjimo kurortai toliau veikia, todėl žiemos sporto mėgėjai iš Prancūzijos gali susigundyti plūstelėti į kaimyninę šalį nuo gruodžio 15 dienos, kai bus panaikintas šiuo metu galiojantis dalinis karantinas.

„Jei yra šalių, kurios leidžia veikti savo kurortams, bus svarstoma, kaip atkalbėti prancūzus“, – spaudos konferencijoje teigė E. Macronas.

Vokietija ir Prancūzija paragino per Kalėdas uždrausti slidinėjimą visoje ES, nors Austrija tam griežtai prieštarauja.

Italija ir Ispanija dar nėra apsisprendusios.

Šveicarija, kuri nėra ES narė, nors ir palaiko glaudžius ryšius su bloku, nepaisė raginimų įvesti panašų draudimą, taip smarkiai papiktindama Prancūzijos pareigūnus.

„Šveicarijoje leidžiame slidinėti, nes čia galioja apsaugos planai“, – praėjusią savaitę teigė Šveicarijos sveikatos ministras Alainas Bersetas.

Prancūzijos slidinėjimo kurortai taip pat priešinosi draudimui, sakydami, kad žiemos švenčių laikotarpis yra labai svarbus jų išgyvenimui, nes tuo metu surenkama iki ketvirtadalio metinių pajamų.

Prancūzijos žiemos sporto sektorius teigia, kad per metus uždirba apie 11 mlrd. eurų pajamų, o sezono metu jame dirba 120 000 žmonių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)