„Newsec“ turto valdymo grupės vadovė Baltijos šalyse Rida Kalvaitienė teigia, kad „Newsec“ valdomuose prekybos centruose „Ozas“ ir „BIG Vilnius“ nebebus organizuojamos kalėdinės mugės, o Kauno „Akropolyje“ mažinama jos apimtis.

„Kauno „Akropolyje“ buvo suplanuota 14 salelių, bet po šio sprendimo stabdysime veiklą, liks tik 4 ir jos prekiaus išimtinai maisto produktais, kas yra leidžiama“, – laidoje „Delfi diena“ sakė R. Kalvaitienė.

Pasak jos, taip pat nebus organizuojamos trumpalaikės akcijos.

„Tokio pobūdžio akcijų, kaip išpardavimų savaitgalis, mes tikrai neorganizuosime ir tokios akcijos, kurios trumpam laikotarpiui suburia daug žmonių, vykdomos nebus“, – pabrėžė „Newsec“ vadovė.

Be to, kaip teigia R. Kalvaitienė, bent tris kartus per kalėdinį laikotarpį bus dezinfekuotos visos prekybos centrų bendros erdvės.

Panašių pokyčių imtis žada ir Vilniaus „Akropolis“.

Akropolis Group“ komunikacijos departamento vadovas Dominykas Mertinas sako, kad prekyba kalėdinėse mugėse turėjo prasidėti šį penktadienį, tačiau dėl ribojimų galės dirbti tik dalis prekybininkų.

„Liks tie prekybininkai, kurie prekiauja maisto produktais ir bendras jų kiekis mažės“, – aiškina D. Mertinas.

„Stengiamės dar griežčiau laikytis reikalavimų, nei yra numatyta, kad užtikrintume maksimaliai saugią apsipirkimo patirtį“, – pabrėžia jis.

Anot „Akropolis Group“ atstovo, prekybos centre trumpos akcijos neorganizuojamos jau nuo pavasario.

„Gegužės ir lapkričio mėnesiais atsisakėm organizuoti „JAMAM“ išpardavimų dienas, nuo rugpjūčio organizuojam tęstinį projektą, kuriame pasiūlymai galioja dvi–tris ar keturias savaites ir pirkėjai gali pasinaudoti šiais pasiūlymais neskubėdami“, – laidoje „Delfi diena“ kalbėjo D. Mertinas.

Trečiadienį Vyriausybė nusprendė, kad draudžiama visose parduotuvėse, prekybos centruose bei paslaugų teikimo vietose vykdyti prekybą laikinose prekybos vietose (išskyrus prekybą maisto produktais, pirotechnikos priemonėmis ir prekybines saleles), t. y. kai prekyba vykdoma ne fiziškai atskirtose parduotuvėse, o pavyzdžiui bendrose prekybos centrų patalpose, praėjimuose ir pan.

Taip pat įvesta rekomenduoti visose parduotuvėse, prekybos centruose, turgavietėse ir kitose viešose prekybos vietose bei paslaugų teikimo vietose nenaudoti trumpalaikių pardavimų skatinimo priemonių (išpardavimų, nuolaidų valandų, degustacijų ir kt.), kurios didina pirkėjų ir lankytojų srautus tam tikru itin trumpu laiku ir tam tikroje vietoje. Tai negalioja prekybai internetu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)