„Kol kas konkrečiais vardais negalime dalintis, bet diskusijos su Baltarusijos įmonėmis vyksta. Ir gana dideli rinkos žaidėjai jau yra išreiškę norą įsikurti Lietuvoje“, – trečiadienį Seimo Biudžeto ir finansų komitete pareiškė „Investuok Lietuvoje“ investicinės aplinkos ekspertė Virginija Gelžinytė.

Seimo komitetas pritarė sąlygų Lietuvoje steigtis Baltarusijos ir kitų trečiųjų šalių įmonėms palengvinimui ir siūlo Seimui greičiau dėl to balsuoti – taip norima į Lietuvą pritraukti informacinių technologijų ir kitų aukštųjų technologijų įmones.

Komitetas nutarė, kad pataisos galėtų įsigalioti ne nuo 2021 metų sausio, o iškart, kai Seimo priimtas pataisas pasirašys prezidentas. Tai turėtų nutikti dar gruodžio mėnesį.

„Į Lenkiją jau persikrausto įmonės. Lenkija yra skyrusi 50 mln. zlotų Baltarusijos įmonių persikraustymui, turi išskirtines vizų sąlygas“, – komitete teigė vienas pataisų iniciatorių liberalas Simonas Gentvilas.

Ekonomikos ir inovacijų viceministrė Jekaterina Rojaka pabrėžė, kad Seimo narių ir Vyriausybės pataisos skiriasi tik tuo, kad Vyriausybė siūlo leisti trečiųjų šalių gyventojams Lietuvoje atsidaryti sąskaitas ne tik bankuose, kaip siūlo parlamentarai, bet ir visose kredito įstaigose.

Kadenciją baigiantis ekonomikos ir inovacijų ministras Rimantas Sinkevičius lapkričio pradžioje teigė, kad Lietuva derasi su maždaug 80 politinės krizės apimtos Baltarusijos įmonių dėl jų persikėlimo į Lietuvą. Jo žiniomis, Lietuvoje jau veikia iki 10 nedidelių Baltarusijos įmonių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)