„Technologijų milžinės gali kelti reikšmingų ekonominių ir socialinių rizikų, jos gali apriboti, o ne išplėsti pasirinkimą vartotojams. Nors jos galėtų pasiūlyti patogius ir veiksmingus mokėjimų sprendimus, tai kelia riziką konkurencijai, privatumui, finansiniam stabilumui ir net piniginiam suverenitetui“, – sakė F. Panetta.

Šiuo metu vis daugiau pasaulio gyventojų pereina prie skaitmeninių atsiskaitymo būdų, o šią tendenciją dar labiau paskatino koronaviruso pandemija.

„Facebook“ ketina jau kitų metų pradžioje išleisti savo kriptovaliutą „Libra“, tačiau tokius planus skeptiškai vertina finansų rinkų reguliuotojai, abejojantys dėl privačios bendrovės valdomos valiutos.
Tiesa, F. Panetta anksčiau išreiškė pritarimą skaitmeniniam eurui, o ECB rengia konsultacijas su visuomene dėl to, ar reikėtų įvesti skaitmeninę valiutą.

Rugsėjį Europos Komisija (EK) pristatė planus reguliuoti kriptovaliutas, o tai gali apriboti „Libra“ ir panašių projektų plėtrą.

ES neturėtų pradėti veikti jokiu turtu neparemta kriptovaliutų sistema, kol nebus nustatyti ir išspręsti teisiniai, reguliavimo ir priežiūros iššūkiai“, – teigė EK.

Savo ruožtu Prancūzijos finansų ministras Bruno Le Maire'as yra tvirtinęs, kad valiutas leisti „gali tik ECB“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)