Pasak jos, praėjusią savaitę nuleisti ankeravimo blokai, prie kurių bus pritvirtinti plūdurai, o ant jų bus sumontuoti saulės moduliai. Planuojama, kad 60 kW galios elektrinės bandymai bus baigti dar šiais metais.

„Plūduriuojanti saulės energetika sparčiausiai vystosi ir pasaulinėje rinkoje stebimas šios rūšies elektrinių instaliuotos galios augimas (...) Planuojama, kad 2022 metais visame pasaulyje bendra šios energetikos atšakos instaliuota galia sieks beveik 5 GW“, – feisbuke teigia grupė.

Elektrinę už 290,3 tūkst. eurų (su PVM) įrengs grupės valdoma elektros ir dujų tiekėja „Ignitis“, o jos subrangovės yra „Tetas“, „Transventa Solar“ ir „Hidrotechniniai darbai“. HAE valdo „Ignitis gamyba“.

„Ignitis gamyba“ teigė norinti išbandyti, kaip saulės elektrinė veiks integruojant jos energiją į Kruonio HAE veiklą, taip išnaudojant saulės ir vandens sinergiją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)