Wolt“ vadovė Baltijos šalyse Liis Ristal komentare Eltai nurodė, kad per pastarąsias dvi savaites Lietuvoje stebėtas nedidelis paklausos augimas.

„Per pastarąsias dvi savaites Lietuvoje pastebėjome nedidelį paklausos augimą. Laikinas maitinimo paslaugas teikiančių vietų uždarymas dėl situacijos visame pasaulyje tikriausiai vaidina tam tikrą vaidmenį, tačiau kol kas dar sunku tiksliai pasakyti, ar tik tai nulėmė esamą situaciją. Svyravimai mūsų versle yra natūralūs ir priklauso netgi nuo oro sąlygų, todėl daugiau matysime tik po kurio laiko“, – komentare teigia Liis Ristal.

„Kalbant apie kurjerius-partnerius, jų skaičius pavasarį augo, nes didėjo paslaugos paklausa“, – priduria ji.

L. Ristal nurodė, kad artimiausiais mėnesiais planuojama plėstis dar keliuose mestuose, taip pat plečiamas pristatomų prekių ir produktų asortimentas.

Lėkštė.lt“ vadovas Tomas Vonžodas Eltai sakė, kad žmonės dabar linkę drąsiau užsisakyti maistą į namus.

„Galbūt bendras rinkos atsipalaidavimas ir žmonių atsipalaidavimas dėl viruso baimės ir davė tokį požiūrį per šį karantiną. Šio karantino metu dingo baimė ir tas kažkiek atsiliepia užsakymų srautams, bet jie nėra labai kardinaliai išaugę. Gal dar ankstoka vertinti, bet pasakytume, kad apie 30 proc. daugiau žmonės užsisakinėja negu užsakinėdavo įprastai, palyginti su praeitų metų laikotarpiu“, – Eltai sakė T. Vonžodas.

Pasak jo, pastebima, kad restoranai ieško galimybių bendradarbiauti, maisto pristatymu į namus domisi įmonės.

„Restoranai ieško galimybių, kaip jiems pardavinėti maistą, išlaikyti apyvartą, darbuotojus šio karantino metu. Nauja banga, ko neturėjome pirmo karantino metu – įmonės ieško būdų, kaip maitinimą suteikti darbuotojams, kurie darbuojasi iš namų. Buvo nemažai įmonių, kurios darydavo maitinimą kaip papildomą bonusą darbuotojams, kurie dirbo biure, (...) tai dabar šituos sprendimus perkėlė į namus“, – sakė T. Vonžodas.

Jo teigimu, šiuo metu įmonė ieško apie trečdalio papildomų darbuotojų.

„Labiausiai trūkumas yra Kaune, Vilniuje, bet tikimės gana nesunkiai susirasti“, – sakė jis.

Pasak T. Vonžodo, dar šiemet įmonė planuoja pradėti veiklą Panevėžyje ir Šiauliuose, taip pat plečia pristatymo geografiją Vilniuje.

„Anksčiau labiau fokusuodavės į centrinę dalį, miegamuosius rajonus, dabar į rajonus, iki 15 kilometrų padidinome pristatymo atstumą“, – sakė jis.

Tuo metu „Bolt Food“ paslaugų paklausa, pasak įmonės maisto pristatymo plėtros vadovo Baltijos šalyse Ruslano Savičiaus, nuo pirmojo karantino pradžios išaugo 3 kartus.

Jo teigimu, artimiausiais mėnesiais plėtra planuojama dar bent 3–4 miestuose.

„Programėlė veikia Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje. Šiuo metu rinka analizuojama dar keliose šalies vietovėse, todėl jau artimiausiais mėnesiais plėtra numatoma dar bent 3-4 miestuose“, – nurodė R. Savičius.

Pasak R. Savičiaus, šiuo metu „Bolt Food” paslauga vienija per tūkstantį restoranų, pastebima, kad didžiausią paklausą turi greitasis maistas.