„Kalbant apie naujas priemones, „Google“ mobilumo duomenys rodo, kad prekybos centrai yra ta vieta, kur yra šiek tiek daugiau aktyvumo nei iki pandemijos. Matome, kad žmonės į parduotuvę eina apie 10 proc.
dažniau nei sausio-vasario mėnesiais iki pandemijos. Aktyvumas yra, bet mes neturime pakankamai įrodymų, kad būtent dėl šito aktyvumo turime daugiau užsikrėtimų“, – „Žinių radijui“ antradienį sakė S. Krėpšta.
Jis taip pat akcentavo, kad ši savaitė bus svarbi, įvertinant karantino poveikį pandemijos kontrolei.

„Kitų šalių patirtis rodo, kad karantino poveikis išryškėja po dviejų trijų savaičių nuo jo įvedimo, tai šį šeštadienį turėsime 3 savaites, ir ši savaitė parodys, ar sugebame perlaužti pandemijos kreivę žemyn (...). Jeigu pandemija slopsta, tai mažesnis poreikis iškyla turėti papildomų priemonių. Jei ir toliau plinta po trijų savaičių įvedus karantiną, reikalinga diskutuoti apie naujas priemones. Tą sužinosime šios savaitės pabaigoje“, – nurodė prezidento patarėjas.

Pasak S. Krėpštos, su prezidento inicijuota Sveikatos ekspertų taryba išanalizavus koronaviruso plitimo tendencijas, matyti, kad, jeigu karantinas nebūtų įvestas prieš dvi savaites, „šiuo metu turėtume 4–5 tūkst. užsikrėtimo atvejų per dieną.“

Laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pirmadienį sakė, kad Vyriausybė kalbėsis su Lietuvos prekybos įmonių asociacija, reikalaudama prekybos centrų užtikrinti būtinų reikalavimų laikymąsi. Pasak ministro, jei situacija nesikeis, Vyriausybė yra nusiteikusi priimti sprendimus dėl jų veiklos apribojimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)